Matematikkens Dag

Matematikkens Dag

I dag mødes 250 matematiklærere i Odense, hvor Danmarks Matematiklærerforening holder konference i forbindelse med Matematikkens Dag. I år er temaet ’Matematik på Spil’ og Dansk Skoleskak vil være at finde på konferencen, hvor vi bl.a. fortæller om matematikbogen SKAK+MAT©.

SKAK+MAT© er en opgavebog der bruger skak som undervisningsmetode og tager afsæt i ”Fælles Mål 2009 for Matematik”. Bogen består af materiale, der giver eleverne mulighed for at afprøve anderledes opgaver og lære matematik på nye måder – med skoleskak kombineres leg og læring i matematikkens univers. Bogen består af 150 kopisider til elever – et introduktionsforløb, hvor eleverne lærer skak, samt for forskellige mindre spiløvelser.

Der er en række faglige og pædagogiske grunde til at lære eleverne at spille skak. Eleverne lærer at tælle, regne og lægge sammen, undersøge løsninger, træne kombinationer og arbejde med koordinatsystemet – alle naturlige elementer i både skak og matematik. SKAK+MAT© kan købes i skakshoppen.dk. Med bogen følger en CD med alle bogens sider, hvorfra der er fri kopiret når første bogen er købt.

Udover SKAK+MAT© bogen vil vi også fortælle de mange matematiklærere der deltager på konferencen om Skolernes Skakdag og skoleskaklærer-uddannelsen. Udover skoleskak vil deltagerne på konferencen blive præsenteret for en række oplæg om brugen af spil i matematik samt deltage i forskellige workshops der behandler samme emne.

Se mere om konferencen her.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat