Lav et godt træk – del din historie

Lav et godt træk – del din historie

Kolding_2014_06_04Kolding Stadsarkiv var onsdag værter ved arrangementet “Lav et godt træk – del din fortid” i Skovparken i Kolding. Gæster var to femteklasser fra Munkevængets Skole og en femteklasse fra Bramdrupdam Skole – samt Dansk Skoleskak og Skakklubben Springeren.

Gennem historien har historiske krige og konflikter indvirket både kollektivt og individuelt på generationer af mennesker. I Danmark kan man pege på 1864-nederlaget, Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig, som store krige, der har resulteret i en kollektiv erindring og bevidsthed. Såvel som individuelle erfaringer og oplevelser. Men Danmark – og Kolding – består af andre borgere end dem, som er født her i landet. Nogen af disse borgere bærer andre krige og konflikter med sig – som på tilsvarende vis har påvirket de samfund de kommer fra kollektivt, men også haft afgørende indflydelse på det enkelte menneske og familien, som har været en del af disse begivenheder.

Arrangementet i Skovparken gav netop anledning til, at beboerne i Skovparken kunne formidle deres personlige historie til bevaring for eftertiden.

Dansk Skoleskak bidrog med undervisning og turneringsafvikling for de deltagende børn. Netop skakspillet – der både er et krigsspil, men også et socialt samlingspunkt, som krydser etniske og sproglige barrierer, dannede et fint supplement til de beretninger, eleverne efter tur aflagde i Kolding Stadsarkivs medbragte campingvogn.

Der blev dystet klassevis i hurtigskak, kondiskak og actionskak – og 5.A fra Bramdrupdam Skole viste sig skarpest til slut:

Bramdrupdam 5A: 113 point

Munkevængets Skole 5A: 109 point

Munkevængets Skole 5B: 66 point

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat