Landsfinale 2013

Landsfinale 2013

Landsfinale 2013

Vinderen er fundet i Landsfinalen

IF

Så er vinderne af Landsfinalen i Skolernes Skakdag 2013 fundet. Efter en fantastisk festdag med åbningstale af Billunds borgmester, underholdning af Mohamed Ali kendt fra X Factor og Melodi Grand Prix, rekordforsøg i actionskak og 5 spændende runder, blev vinderen og ‘Årets Skakskole 2013′ med 110 point Sabro-Korsvejskolen fra Aarhus. Andenpladsen gik til Sct. Severin skole fra Haderslev med 105 points mens tredjepladsen blev delt af Præstemarkskolen og Strandskolen der begge fik 100 points. Alle både elever, forældre og frivillige melder om en rigtig god dag i skoleskakkens tegn, hvor humøret var højt og koncentrationen god igennem hele finalen.

Se DR Ultras indslag om Sabro-Korsvejskolens opvarmning til Landsfinalen og indslag fra dagen i DR1′s 18:30 nyheder.

Sidste runde sat i gang

Sidste runde er sat i gang til den store Landsfinale. Der dystes fortsat ihærdigt på alle brætter for at skrabe de sidste point ind til sit eget hold i kampen om at blive ‘Årets Skakskole 2013′. Når sidste spillerunde er afviklet, stilles op til danmarkshistoriens største actionskak turnering, idet alle 500 elever dyster i den sociale skakform, hvor fysisk bevægelse kombineres med koncentration og mental sundhed. Imens der er action på brættet i Lalandias sportshal, tælles der point så vinderne af Landsfinalen kan kåres og få overrakt den flotte pokal bygget af LEGO® klodser.

Skolemælk til Landsfinalen

Skoleskakken har i dag fornøjelsen af at have Skolemælk med til Landsfinalen. Skolemælk og Dansk Skoleskak har skabt et samarbejde, hvor elever på de danske skoler kan benytte mælkelåg som skakbrikker og dermed få leg og læring ud af deres mælkekartoner.

Derfor er det også naturligt, at Skolemælk deltager i Skolernes Skakdags Landsfinale i Lalandia, hvor der er rigeligt med forfriskende mælk til de tørstige børn, som mellem runderne har mulighed for at slukke tørsten ved Skolemælks mælkebod i hallen. I har mulighed for at printe skakmaterialerne fra Skolemælk og Dansk Skoleskaks samarbejde via skoleskak.dk/play.

Skolernes Skakdags Landsfinale er arrangeret af Dansk Skoleskak og Børnenes Hovedstad, mens Politiken og Spar Nord Fonden, ligesom Skolemælk, støtter op om dagen. Se mere om sponsorerne for Skolernes Skakdag og Landsfinalen her.

Mohamed Ali på scenen

Mohamed Ali, kendt fra X Faktor og Melodi Grand Prix 2013, er netop trådt ind på scene til den store Landsfinale i Lalandia. Stemningen er på kogepunktet, og de deltagende elever står pakket foran scenen, klappende og hujende. Muhamed Ali skal bl.a. synge hittet fra Melodi Grand Prix Unbreakable og et nummer fra hans seneste album Keep It Simple. Efter Mohameds optræden har eleverne mulighed for at hente sig en autograf fra sangstjernen inden næste runde går i gang.

Første runde

Efter en flot velkomst fra Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen, kunne særligt de mindste deltagere ikke længere holde fingrene fra brikkerne på brættet. Stemningen var sitrende, og i samme sekund som turneringslederen satte 1. runde i gang med et båthorn, og alle havde givet håndtryk og sagt ”god kamp”, fløj fingrene rundt omkring mod de hvide bønner.

Fra start dystes der således ihærdigt fra hver enkelt elev om at samle så mange point ind til sit hold som muligt. Hver spiller bidrager med 5 point til sit hold blot ved at deltage, mens 1. pladser og 2. pladser i hver gruppe giver henholdsvis 10 og 5 point til skolens hold. Eleverne spiller i grupper fordelt efter klassetrin og møder således jævnaldrende modstandere.

Billunds borgmester byder velkommen til Landsfinalen

Borgmester Ib Kristensen fra Billund Kommune har netop budt alle børn og voksne velkommen i Lalandias sportshal, hvor Skolernes Skakdags Landsfinale afholdes. Ib fortalte bl.a., at han som Borgmester for Børnenes Hovedstad  er stolt af, at se så mange børn i Billund. Borgmesteren takker i øvrigt de personer, som har brugt mange kræfter på at arrangere dagen. Endelig ønskede Borgmesteren alle børn god fornøjelse og held og lykke!

Skoler fra Billund, hvor Ib Kristensen er Borgmester er med fire skoler rigt repræsenteret til Landsfinalen. Især Billundskolen der har 41 elever med bidrager godt til deltagerantallet.

 

[nggallery id=143]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat