Lærerne lagde skoleskakplaner

Lærerne lagde skoleskakplaner

Lærere og pædagoger fra Aarhus, Grenaa, Skanderborg, Favrskov, Randers, Odder og Syddjurs Kommune samledes fredag i Kulturhus Herredsvang i Aarhus V for at lade sig undervise i skoleskak. Når Skolernes Skakdag afholdes rundt om på skoler i Jylland og på Fyn fredag d. 8. februar er det nemlig lærerne selv, der står for skoleskakundervisning og aktivitetsledelse.

En af de lærere, der havde lagt vejen forbi kurset var Thomas fra Strandskolen i Risskov. Efter en kort introduktionsrunde viste det sig, at flere af de deltagende lærere og pædagoger på kurset kendte Thomas i forbindelse med skoleskak. Han har nemlig startet skoleskakklubber ikke bare på sin egen skole, men også på sine børns skole og i sin yngste søns børnehave.

Jeg startede med at undervise i skoleskak i SFO’en på min søns skole, for at flere skulle kende til spillet. Siden har jeg undervist i hans klub og igen i SFO’en, da min datter startede der”, lyder det fra ildsjælen, der også har lavet en male- og skoleskakbog til børnehavebørnene i sønnens børnehave.

På kurset blev der udvekslet erfaringer og ambitioner og det var ikke kun på skakbrætterne, der blev lagt planer for det næste træk. De deltagende lærere og pædagoger gik nemlig hurtigt i gang med at planlægge Skolernes Skakdag på deres egne skoler. Nogle havde planer om store events med 400 deltagende elever, mens andre gik med overvejelser om at holde Skolernes Skakdag for tre af skolens klasser.

Da kurset var forbi drog lærere og pædagoger hjem efter en lang dag med undervisning og aktiviteter. Inden Thomas fra Strandskolen i Risskov kunne holde weekend stod den dog på skoleskakaktiviteter i den yngste søns børnehave, hvor der skulle spilles bondeskak i ridderudklædning.

De næste aktivitetslederkurser finder sted 16. januar på Aabenraa Friskole, hvor der vil være både basis- og fortsætterkursus. Den fulde kalender over kurserne kan ses her.

Yderligere information vedrørende Skolernes Skakdag 2013 kan findes på Skolernesskakdag.dk..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat