Kredsmestre fra Roskilde og Storstrøm

Kredsmestre fra Roskilde og Storstrøm

Kredsmesterskabet for Roskilde og Storstrøm blev holdt i lørdags, og vi bringer her en beretning fra dagen.

Deltagere ved kredsmesterskabetKredsmestre 2014 for Roskilde og Storstrøm  – en dag med masser af kampskak og god stemning

Tekst:  Jens Bo Hansen. Foto: Jens Bo Hansen.

“Kredsmesterskaberne blev afviklet lørdag den 25. oktober i Roskilde med 23 deltagere fordelt i grupperne B-F. Det var nødvendigt at slå grupperne B, C og D samt E og F sammen, for at spillerne ikke skulle spille match mod en enkelt eller to modstandere. Det fungerede rigtig fint – og der var flere af de yngste i grupperne, der klarede sig rigtig fint mod de ældre modstandere. Især havde gruppe E-spillerne det vanskeligt mod gruppe F-spillerne Sarah fra Roskilde og Malthe fra Næstved.

Fokus på skoleskakdagen var Fair Play – og alle partier blev påbegyndt med et gensidigt ønske om ”god kamp”, og efter partiet blev der sagt ”tak for kampen”. Det betød, at der ikke var nogen sure miner, selvom man havde tabt – og det var der absolut heller ingen grund til, fordi der blev kæmpet som løver af alle spillere. Efter partierne blev der analyseret på livet løs i forældrerummet, der summede af liv det meste af dagen. Til gengæld betød det også, at der kunne høres en knappenål falde i spillelokalet. Det er fantastisk at samle 23 børn i alderen 7 til 16 år i et lokale – og så er der musestille og fuld koncentration på brættet.

Og så en lille smule om resultaterne, hvor Theo Stage-Steffensen fra Køge gjorde rent bord med 8/8 i den kombinerede gruppe E+F. Superflot præstation at holde koncentrationen over 5½ time fra start til slut. I gruppe B+C+D scorede Troels fra Roskilde bedst med 5½/6 efter en rigtig solid præstation, der både bød på gode kombinationer og solid teknisk kunnen. Følgende kan nu kalde sig kredsmestre 2014 – og samtidig har de sikret sig kvalifikation til DM i november:

Storstrøm

A: Ingen deltagere

B: Peter Jensen, Haslev Skakskole

C: Victor Koch-Müller, Nykøbing F Skakskole

D: Ingen deltagere

E: Ingen deltagere

F: Malthe Dahlberg, enkeltmedlem Næstved

Roskilde

A: Ingen deltagere

B: Troels B Andersen, Roskilde Skakskole

C: Asbjørn Heshe Nielsen, Roskilde Skakskole

D: Olav Erstad Jørgensen, Roskilde Skakskole

E: Sander Stage-Steffensen, Køge Skakskole

F: Sarah B Andersen, Roskilde Skakskole

Vi havde en rigtig god skoleskakdag i Roskilde – og vi håber på rigtig mange flere deltagere til næste år. Det gælder nemlig i første omgang om at være med – og ikke så meget om at vinde! Det skal nok komme, når man først har været med nogle gange.”

Tusind tak til Jens Bo for den fine beretning fra dagen og et stort tillykke til vinderne. Weekendens vindere fra Roskilde og Storstrøm går alle videre til DM i skoleskak i november.

De kommende uger afholdes også kredsmesterskaber i resten af landet. På skoleskak.dk/kalender kan du følge med i, hvornår der afholdes kredsmesterskab i din lokale kreds.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat