Kredshjemmesider

Kredshjemmesider

KredshjemmesiderI Dansk Skoleskak har flere kredse deres egen hjemmeside, der bruges til at dele viden og informationer på tværs af skoleskaktilbudene. Aktuelt har Aarhus, Fyn, Vejle og København kredsene egen hjemmeside – og Frederiksborg samt Nordjylland kredsene er meget tæt på at gå i luften med egne kredshjemmesider.

Vi har talt med Michael Christensen, som er frivillig i Dansk Skoleskak i Nordjylland Kredsen og har designet kredsens nye hjemmeside. Michael forklarer, at hjemmesider kan laves enkelt for eksempel gennem programmet WordPress, som er en gratis hjemmesideportal: ”Det kræver ikke noget stort forhåndskendskab at bruge WordPress, i hvert fald ikke hvis du skal lave det mest væsentlige.”

Michael giver samtidig et par gode råd til kredse, der har lyst til at oprette egen hjemmeside: ”Det er vigtigt, at den bliver holdt så enkel som overhovedet muligt. At der ikke er en hel masse farver og billeder, ud over det hele. Den skal være meget simpel og nemt bygget op. Det er vigtigt at lægge en plan for hvad man gør, fra starten af, og kigge på andre hjemmesider for at hente inspiration.”

Louise Højen, der er formand i Nordjylland Kredsen ser masser af fordele ved, at kredsen nu får sin egen hjemmeside: ”Man kan følge hinandens arbejde i de forskellige klubber, og inspirere hinanden på tværs af skoleskaktilbudene”.

Kredsbestyrelsen i Nordjylland lægger megen vægt på, at hjemmesiden bliver velstruktureret, overskuelig og frem for alt levende. Derfor er det vigtigt, at man har en ansvarlig webmaster til at bestyre hjemmesiden, men samtidig sørger for at kompetenceudvikle andre frivillige, så ansvaret for hjemmesidens opdatering let kan overdrages til en ny webmaster.

Hvis en kreds har behov for hjælp til at komme i gang med at udvikle en kredshjemmeside, så er der ifølge Michael ingen grund til at holde sig tilbage: ”Der er rigtig mange steder på nettet, hvor du kan få hjælp til at lave hjemmesider. Hvis man googler ”Hjælp til WordPress” så kommer der en masse forslag frem.”

Dansk Skoleskak hjælper gerne kredsbestyrelser og skoleskakklubber med at finde frivillige, der kan hjælpe med at oprette en hjemmeside. For nærmere information kontakt Mikkel Nørgaard, mikkel@skoleskak.dk, tlf.: 2984 9874.

Se Nordjylland Kredsens hjemmeside her
Se Aarhus Kredsens hjemmeside her
Se Vejle Kredsens hjemmeside her
Se Fyn Kredsens hjemmeside her
Se København Kredsens hjemmeside her
Se alle kredse her

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat