JULEMANDEN HANDLER I SKAKSHOPPEN

JULEMANDEN HANDLER I SKAKSHOPPEN

VI NÆRMER OS HASTIGT JUL, OG MANGE, UNGE SOM ÆLDRE, ØNSKER SIG SKAKSPIL, SKAKSÆT, SKAKURE, SKAKBØGER OG ANDET.

Som hovedleverandør til julemanden via Skakshoppen.dk og Schackshopen.se ved vi i Dansk Skoleskak, hvad man skal se efter, når man skal vælge. Hermed lidt gode råd, og måske skaklingo. – Og har du hørt om det gyldne snit i skak?

Den klassiske fejl er, hvis man tror, at et skakspil blot er et skakspil. Man kan spille skak på mange forskellige skakbrætter, men det svarer lidt til, at man også kan gå i alle slags sko eller cykle på alt med to hjul. I andre sammenhænge ved vi godt, at man ikke skal ‘gå ned på udstyr’ – og det gælder også skakudstyr. Det gode er, at køber man det rigtige, og i den rigtige kvalitet, så holder det hele livet.

Derfor – lad dig ikke snyde af de skakspil, du kan købe i en boghandel, legetøjsbutik eller lignende – heller ikke, hvis der fx er et billede af en ung Kasparov (tidligere verdensmester) på forsiden. De er meget sjældent i orden, kommer uden bogstaverne a-h og tallene 1-8 (skaknotation), har lette brikker uden vægt og skakregler på kinesisk eller af tvivlsom karakter.

Alt dette har Dansk Skoleskak også bøvlet med, når vi har været ude for at købe skakmaterialer, så i 2006 oprettede vi Skakshoppen.dk. Vi får nu produceret vores egne skakmaterialer med skakkoordinater, lavet illustrerede skakregler på dansk og meget mere. Produkterne anvendes i dag rundt omkring på landets skoler, og det giver god mening, at børnene spiller på de samme spil, når de øver sig i fritiden. Prisen er den samme, eller lavere, sammenlignet med en boghandel eller legetøjsbutik, og kvaliteten er en helt anden.

GUIDE TIL DET RIGTIGE SKAKSPIL/SKAKSÆT

Står der et skakspil/skaksæt på ønskelisten, kan du overveje følgende:

  • Skal sættet være stort eller lille?
  • Skal det være lavet af træ eller kunststof?
  • Skal brikkerne være magnetiske?
  • Skal sættet kunne pakkes sammen, eller skal det stå fremme?
  • Skal det være det bedste af det bedste, eller hvad skal det bruges til?

 

Det mest solgte skakspil i Danmark er det officielle skoleskaksæt, som anvendes på skoler landet over. Det fås i en almindelig version og en med ekstra vægtede brikker.

Skal spillet let kunne pakkes væk, anbefales håndlavede skaksæt i træ fra Indien eller plastik-skaksæt med magneter, hvor de mindste sæt til 69 kr. virker fint til før-skolebørn eller som rejseskak til tog- eller bilturen.

Ønskes et stort og flot skaksæt i træ med spansk bræt og indiske brikker i velourpose, så får man virkelig meget for pengene i det officielle luksusskaksæt med franske springere. En fransk springer har ekstra udskæringer og fine detaljer, hvorimod en tysk springer er mere firkantet.

GUIDE TIL DET RIGTIGE SKAKUR

Skal det være med tillægstid eller ej.

Det mest almindelige ur til skoleskakspillere er easy-skakuret i sort/hvid, mens de mere rutinerede spillere gerne vil spille med tillægstid, hvor man får ekstra sekunder pr. træk. DGT2010 er verdens bedst sælgende skakur, og ellers er der topmodellen DGT3000, som blev brugt under VM-matchen i London, hvor Magnus Carlsen vandt. Går du helt retro, kan du vælge storhittet fra 80’erne – GARDE-uret.

Det er også på Skakshoppen.dk, du finder de rigtige skakbøger, der gør det sjovt at lære mere – uanset om du vil læse om verdensmesteren Magnus Carlsen eller den største danske skakspiller (og æresmedlem af Dansk Skoleskak) Bent Larsen.

Mangler du en at spille skak mod, kan en skakcomputer være løsningen – enten som bordmodel eller i form af skakprogrammet Fritz, du kan bruge på din computer. Han er i øvrigt også tysk.

Det mest eksklusive skaksæt, du kan købe i Danmark, er et dansk håndlavet luksus-skaksæt i mørk louro preto. Der under 50 af disse i hele verden.

DET GYLDNE SNIT I SKAK?

Passer skakbrikker og skakbrættets felter sammen? Den gyldne regel er, at der lige netop skal kunne stå fire bønder på et felt – så er det optimalt, både æstetisk og i forhold til overblikket over bræt og brikker. Det kaldes ‘det gyldne snit’ i skak.

I tvivl – så kontakt kundeservice@skoleskak.dk / 3049 0580.

Skakshoppen har også prismatch, hurtig levering og forlænget bytteservice.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat