Island genvandt NM

Island genvandt NM

Island genvandt NM i skoleskakDe glade vndere

Efter en nervepirrende afslutning både i top og bund blev det Nordiske Mesterskab afgjort i sidste runde. Sverige og Island sluttede begge på 14 bræt point. De forsvarende mestre fra Island vandt med flest matchpoint. Island fik 8 matchpoint mod Sveriges 7 matchpoint. På 3.pladsen med 12 point Norge, 4.pladsen med 8. point Haldum-Hinnerup skolen, Finland på 5. pladsen med 7. point og Kirkebakken på 6. pladsen med 5. point.

Da Færøerne havde meldt afbud til NM måtte Danmark stille med 2 hold, Kirkebakke skole og Haldum-Hinnerup skolen.  Hvert hold består af 4 spillere, dvs. der bliver spillet 4 skakpartier per match. Haldum-Hinnerup skolen stillede med det yngste mandskab ved NM.  Kirkebakken er Danmarksmestre, men var nødt til at stille uden deres første bræt, da han var for gammel til at deltage i de Nordiske Mesterskaber.  I de Danske hold mesterskaber er kriteriet for at deltage hvilket klassetrin man er på, der er ikke et alderskriterier som ved de Nordiske Mesterskaber.  

Vi havde derfor på forhånd frygtet, at de to Danske hold skulle kæmpe om 5-6 pladsen, da begge hold er lavest ratet i turneringen bortset fra Norge, der jo har deres helt egne rating tal, da de starter på 600/800 i rating mod vores 1000 i Danmark.

Mesterskabet blev afviklet i helt fantastiske rammer på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.  Den Islandske leder udtalte, at det var det bedste sted af de 10 Nordiske Mesterskaber han havde deltaget i.

Fredag

 De to danske hold mødtes i første runde, med HH-skolen som svag favorit.   Det interne Dansker opgør endte med et venskabeligt 2-2.  Men da alle hold fik mellem 1,5 -2,5 er begge de danske hold godt med efter første dag.

Lørdag

Haldum-Hinnerup skolen fik en god start ved at spille 2-2 med det stærke Islandske hold der sener vandt NM,  men tabte så 3-1 til Nordmændene. Lørdag blev en hård dag for Kirkebakken de mødte de to stærke hold fra Sverige og Norge og fik desværre kun 0 og 0.5 ud af anstrengelserne. Da røgen lettede lørdag aften, havde feltet delt sig i to, Norge, Sverige og Island i den øverste del med kun et point mellem 1-3 plads og Finland, Kirkebakken og Haldum-Hinnerup i den nederste på henholdsvis 6, 5, og 4 pladsen.

Lørdag eftermiddag og aften hyggede forældre og børn sig i cafeen og i den solcelle opvarmede, men udendørs swimmingpool, lidt koldt men nu er det jo de Nordiske mesterskaber. I cafeen blev der spillet bordtennis, bordfodbold, skak, pool og der blev spillet international fodbold til sent om aftnen.

 Søndag

I de to sidste runder spillede Haldum-Hinnerup 2-2 mod Finland og tabte 3-1 til Sverige, hvilket var nok til en flot 4 plads.  Kirkebakken tabte første runde til Island 0,5 -3,5 og lå inden sidste runde med a point med Finland, det så i lang tid ud til et 3-1 resultat til Kirkebakken, men det finske hold fik vendt slaget til en 3-1 sejer, så det blev Finland på 5 pladsen og Kirkebakken på 6 pladsen.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat