HVORFOR SKOLESKAK?

HVORFOR SKOLESKAK?

HØR EN SKOLELEDER FORTÆLLE

Ligesom andre skoleledere får du sikkert rigtig mange henvendelser fra folk, som har fundet de vises sten. Måske er de endda eksternt finansieret, så du blot skal åbne skemaet og sende et par ildsjæle på efteruddannelse. Der findes en skov af gode og velmenende projekter, men ikke alle understøtter folkeskolens kerneopgaver; at øge inklusionen, løfte eleverne fagligt og socialt og sikre, at så mange som muligt får minimum 02, så de kan komme videre efter grundskolen.

Det er i hvert fald det, vi ofte hører, når vi taler med skoleledelser landet over. I en tid, der kalder på klare prioriteringer i skolen, er det vigtigt at vælge netop de metoder, som man tror kan løfte den enkelte skole, og fokusere på disse.

Dansk Skoleskak har 36% af alle danske folkeskoler som medlemmer, og trods justeringer af folkeskolereformen er vi fortsat den største spiller inden for understøttende undervisning. Vi har således både viden og den skala, der skal til, for at målrette og skræddersy indsatser til den enkelte skole.

RO, KONCENTRATION OG ØGET TRIVSEL

I Dansk Skoleskak er vi eksperter i at skabe gunstige læringsmiljøer med ro, koncentration og hjernegymnastik, og vi har knapt 60 års erfaring inden for vores felt. Vi har den nationale kompetence på området og rådgiver skoler og kommuner på vegne af Undervisningsministeriet. Vores mest kendte koncepter er Før-Skoleskak® (skoleklar med skoleskak), SKAK+MAT® – (undersøgende matematik) eller SFA (Skoleskak For Alle), som er målrettet elever på det specialiserede område med behov for ekstra støtte.

Vi ser overbevisende resultater af arbejdet med skoleskak ude på skolerne, og særligt på specialområdet oplever undervisere og skoleledere markante forandringer i læringsmiljøet og hos de enkelte elever.

I videoen kan du høre Henriette Andersen, pædagogisk leder på Balsmoseskolen i Egedal Kommune, fortælle, hvorfor hun har valgt at prioritere skoleskak. Billederne er fra den officielle åbning af Skolernes Skakdag 2019, som foregik på Balsmoseskolen.

Vil du vide mere om, hvad vi kan tilbyde? Kontalt 3049 0580 / laer@skoleskak.dk. Bestil gratis info via skoleskak.dk/info.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat