Hornslet Skole lagde de flotte rammer for weekendens Pige DM 2007

Hornslet Skole lagde de flotte rammer for weekendens Pige DM 2007

Se 70 billeder fra arrangementet (tung fil).
Se alle resultater fra arrangementet.

40 piger og medrejsende ledere og forældre var mødt spændte op til et døgn i skoleskakkens tegn. Det skulle vise sig at blive en dejlig weekend med tætte opgør i flere af grupperne og hyggelige stunder. Lørdag aften var der arrangeret svømning, hvilket var en stor succes! Mange valgte at deltage og der blev leget, kastet med bolde, svømmet om kap og hvinet af fryd. Der blev leget og hygget på kryds og tværs af både alder og bopæl og nye venskaber blev skabt.

Mellem runderne blev legepladsen udenfor også flittigt brugt, mens andre valgte at hygge i soverummene med et spil eller lidt læsning. Det var især dejligt at opleve hvordan pigerne i de nederste grupper det ene øjeblik sad musestille ved brættet og kun tænkte på at vinde over deres modstander, og i det øjeblik kampen var færdig kunne de løbe ud og lege med den selvsamme modstander – uanset resultatet på brættet.

I de lidt ældre grupper er flere af pigerne blevet rigtig gode veninder efter at have set hinanden gennem mange år til diverse turneringer, og gensynsglæden var stor og der blev delt knus og kram ud ved starten af turneringen og da turneringen var slut og der skulle tages afsked var det med et ”Vi skrives ved” – pigerne her er nemlig gode til at holde kontakten gennem SMS-beskeder og emails på trods af stor afstand geografisk.

I F-gruppen vandt (lillesøster) Mette Ellegård, Jyderup Skoleskak, med 6/7 og kun et enkelt tabt parti undervejs til klubkammeraten Katrine Fyhn. Johanne Juul Petersen, Mårslet Skoleskak, kom på en udelt 2.plads med 5/7 og på 3.pladsen kom Daniella Munch, Krarup Skoleskak, med 4.5/7 som vandt på korrektion over Kathrine Fyhn.

I E-gruppen var Danmarksmesteren fra sidste års F-gruppe Andrea Keitum suveræn og vandt med hele 6½/7. Line B. Frost fra Stenstrup endte på 2. pladsen med 5/7 og på 3.pladsen fulgte Ellen Kakulidis, Aalborg skoleskak, også med 5/7 men en dårligere korrektion.

I turneringens største gruppe, gruppe D var der hele 13 deltagere. Her var der stor spænding om hvem der skulle løbe med Danmarksmestertitlen helt op til sidste runde og sågar også efter runden da korrektionsberegning var nødvendig idet 3 spillere fik 5/7. Sára Traber Olsen fra Færøerne vandt med mindste margin (3.korrektion!) foran Metteline Ipsen, Haderslev skoleskak. Sif Tylvad Linde fra Mårslet skoleskak var den sidste med 5 point og hun endte derfor på en 3.plads.

I gruppe C var der lagt op til drama fra starten da de 5 piger alle kendte hinanden fra tidligere turneringer, og vidste at de var meget jævnbyrdige.

Som turneringen skred frem var der dog to der trak fra. Lisa Havshøj, den lokale helt fra Hornslet, og Amalie Lindestrøm fra Næsbjerg Skole havde efter 5. runder begge 4½ point og havde spillet remis indbyrdes, hvilket betød de havde samme korrektion. Danmarksmesterskabet måtte derfor afgøres i en omkamp med ”sudden death” hvor Lisa fik de hvide brikker og 12 min og skulle vinde, og Amalie fik de sorte brikker og 10 min. og kunne nøjes med remis. Efter et langt og spændende parti som endte ud i et tidnødsdrama fik Amalie en bonde ned som hurtigt blev byttet til en dronning og hun satte herefter rutineret og sikkert Lisa mat. På 3.pladsen i gruppen kom Frederikke Trønninge fra Hinnerup skoleskak med 3/5, hun tabte kun til Lisa og Amalie.

A og B gruppen var slået sammen således at her deltog 4 spillere fra B og 3 fra A og de spillede en omgang alle mod alle. (Storesøster) Emilie Ellegård, Jyderup Skoleskak, vandt sikkert alle sine kampe og sikrede sig dermed endnu engang Danmarksmestertitlen i år i B-gruppen. Maria Kjær Petersen, Læssøesgade, fulgte efter på en 2.plads med 4/7 og på 3. og 4.pladsen endte tvillingerne fra København kredsen Maria og Julie Larsen. I A-gruppen genvandt Louise Højen sit Danmarksmesterskab, efter at have besejret sine to konkurrenter, den mangeårige deltager og tidligere Danmarksmester Julie Wael, Nordby Skoleskak, og sidste års vinder af B-gruppen Herborg Hansen fra Færøerne. Julie endte med 4/7 og Herborg fik som Louise 5/7 men tabte på korrektion.

Stævnet forløb uden nogle problemer takket være kyndig ledelse af Jens Tejlgaard og hans folk – der skal lyde et bifald fra min side af for et godt arrangeret stævne og en super god lasagne!

Jeg håber at se mange af deltagerne igen til pigeskaklejren d. 20-22 april, hvor der er dømt skak-hygge en hel weekend, fest lørdag aften og meget mere. Det er jo ligeledes en god mulighed for at gense de veninder man fik til Pige DM 2007!

Tak til alle som var med til stævnet, både deltagere, ledere, familie og ikke mindst arrangørerne Hornslet skoleskak – vi ses til pigeskaklejr og til DM i pigeskak i 2008.

Marie Frank-Nielsen, marie@skoleskak.dk
Ansvarlige for Pigeskakken i Dansk Skole Skak

.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat