Hjernegymnastik i 2018

Hjernegymnastik i 2018

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, og afholdes fredag i uge 6 på skoler landet over.

Alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet. På dagen træner eleverne at holde fokus, koncentrere sig og tænke fremad. De lærer at tænke sig om, men også at vente på, at andre tænker sig om.

Det særlige ved Skolernes Skakdag er, at det er en dag med aktiviteter, som appellerer bredt til alle børn på tværs af køn, kultur og klassetrin. Skoleskak som relevant metode i undervisningen bakkes desuden op af danske eksperter og den positive effekt på elevernes faglige og sociale udvikling er dokumenteret i ny dansk forskning og udenlandske undersøgelser.

Skolernes Skakdag er en anderledes skoledag med sjove og lærerige skoleskak-aktiviteter. Især indskolings- og mellemtrinselever er vilde med dagen og kan på kort tid komme langt med de sort hvide brikker.

SKOLERNES SKAKDAG PÅ 1 MINUT

SKOLEN FÅR

Diplomer, skakregler og særlige Politiken aviser til eleverne

Aktivitetslederkursus for lærere og pædagoger

Adgang til Landsfinalen

Hjælp til at forankre skoleskak på skolen

SKOLEN SKAL

Have et medlemskab af Dansk Skoleskak

Afholde Skolernes Skakdag i minimum 90 min.

AKTIVITETSLEDERKURSER

Op til Skolernes Skakdag udbyder Dansk Skoleskak de såkaldte aktivitetslederkurser, hvor lærere og pædagoger klædes på til at afholde en vellykket Skolernes Skakdag på egen skole. Kurserne er gratis. Der afholdes to kurser i henholdsvis Aarhus og København. Se kalenderen og book pladser til dig og dine kollegaer allerede nu.

PLAYMASTERS

Fem 5.-10. klasses elever fra skolen kan deltage på et af de populære PLAYMASTER-kurser. Her lærer de bl.a. at assistere lærere og pædagoger på Skolernes Skakdag. Det er en forudsætning, at eleverne har kendskab til brikkernes gang. Se, hvornår der er PLAYMASTER-kursus i nærheden af din skole.

INSPIRATION

SKOLERNES SKAKDAG 2015

SKOLERNES SKAKDAG 2016

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat