Gør 50.000 børn klogere

Gør 50.000 børn klogere

Vidste du, at 50.000 børn og unge i år har haft det sjovt med skoleskak samtidig med, at de er blevet klogere? Det har næsten 2.000 lærere og pædagoger på 600 skoler sørget for. De har nemlig erstattet bøger og blyanter med bræt og brikker i matematik, valgfag og i den understøttende undervisning – men de kan ikke gøre det uden din hjælp. Din støtte er nemlig afgørende for, at vi kan hjælpe lærere og pædagoger med at arrangere sjove aktiviteter for børnene.

ER SKOLESKAK BEDRE END MATEMATIK?

Når så mange skoler sætter skoleskak på skemaet, er det ikke for sjov. Vi ved, at skoleskak kan øge elevernes matematikkompetencer med helt op til 30%. Faktisk har professor, Michael Rosholm fra TrygFondens Børneforskningscenter konkluderet, at ”Skak gør eleverne bedre til matematik, end matematikundervisning gør.” Konklusionen kommer på baggrund af resultaterne fra Aarhus-undersøgelsen, hvor man har testet Dansk Skoleskaks SKAK+MAT®-koncepts indvirkning på indskolingselevers matematiske kompetencer. Se mere om undersøgelsen i videoen.

IKKE HVILKET SOM HELST BRÆTSPIL

Det kongelige spil, skak er verdens mest udbredte brætspil, og det er ikke uden grund. Spillet er ikke bare sjovt, det gemmer også på en skattekiste af lærings-, forebyggelses- og udviklingspotentialer. Vidste du for eksempel, at man har fundet ud af, at mennesker over 75 år har mindre risiko for at udvikle demens, hvis de spiller skak? At skakspillet kan bruges til at fremme motoriske, kognitive og kommunikative færdigheder efter fx et slagtilfælde? Eller at skak ligefrem fremmer hjernevækst og menes at styrke de forbindelser i hjernen, der hjælper os med at træffe de rette valg?

DIN STØTTE HJÆLPER MED AT…

  • Klæde børn og unge på til at træffe gode beslutninger
  • Styrke 50.000 børn og unges faglige og sociale udvikling
  • Hæve elevers matematikkompetencer med op til 30%
  • Lave sjove og inkluderende læringsaktiviteter som Skolernes Skakdag
  • Opkvalificere lærere og pædagoger, så børnene får den bedste undervisning
  • Klæde børn og unge på til fremtidens udfordringer og arbejdsmarked

200 KR. BLIVER TIL MEGET MERE

Støtter du sjov læring, kommer pengene flere gange igen. Med 101 støtter, der hjælper med 200 kr. eller mere inden den 31. december, er Dansk Skoleskak forsat godkendt som velgørende organisation. Det betyder, at vi modtager sponsorater, arv uden afgifter og kan søge om momsrefusion. Pengene går til sjove og lærerige aktiviteter for 50.000 børn og unge landet over.

Støt via MobilePay på 3049 0580, læs mere om, hvordan du kan hjælpe eller giv et bidrag allerede i dag.

Vi mangler stadig gavegivere for 2017, så der er brug for din hjælp!

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat