Hjælpetrænere uddannet i Sorø

Hjælpetrænere uddannet i Sorø

Denne weekend drog 30 friske skoleskakspillere samt én forælder og fire ledere mod Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter i Sorø for at tilbringe lørdag og søndag med at deltage i Dansk Skoleskaks Hjælpetrænerkursus 2012.

Kurset er for unge mellem 12-18 år, som spiller skoleskak og er interesseret i at lære hvordan, de kan bidrage til en spændende undervisning i deres skoleskakklub. De mange deltagere bestod bl.a. af et stort hold skoleskakspillere fra Nørrevangsskolen i Randers, to fra Aarhus og otte fra rundt omkring i Sjælland.

Lørdag blev kurset skudt i gang med en introduktion af, hvad det vil sige, at være en god underviser og hjælpetræner. Gennem en blanding af sprød teori, gruppearbejde og praksis lærte de mange unge bl.a. hvordan de opnår en sund respekt og en naturlig autoritet i hjælpetræner-rollen, hvornår andre unge er mest motiverede for at lære og hvordan man laver undervisningsmaterialer og turneringsplaner.  Denne dag var der også fokus på, hvordan hjælpetrænere kan skabe gode kammeratskaber og et fedt socialt samvær i skoleskakklubben. Lørdag aften blev brugt på sjov og hygge, og de mange deltagere havde mulighed for at spille bordfodbold , mørkefodbold og lynskak samt køre på Segways, hvilket var et hit blandt de unge!

Søndag var der fokus på en spændende og varieret undervisning i skoleskakkluben. Halvhjerne, kykskak og kondiskak var blandt de alternative skakformer, som de mange unge blev introduceret for, og gennem gruppeoplæg skulle de unge deltagere give deres bud på, hvordan en mulig undervisning kan forløbe i deres skoleskakklub.

Deltagerne blev også introduceret for skoleskak.dk/spil og skakshoppen.dk, hvor man kan finde alt indenfor skakmaterialer.

Tjek også skoleskak.dk/kalender løbende for kommende hjælpetrænerkurser og andre arrangementer, turneringsdatoer mv.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat