Årets Skakskole 2015

Årets Skakskole 2015

åretsskakskoleLandsfinalen 2015 i Lalandia, Billund er slut. Ikke mindre end 688 elever og 200 voksne deltog i det største skoleskakstævne nogensinde. Et stort tillykke til Vestfjendsskolens A-hold der vandt 1.-pladsen for 2. år i træk. Præstemarkskolens A-hold blev nr. 2 kun 1 point efter Vestfjendsskolens 1.-plads. På 3.-pladsen kun 4 point efter 1.-pladsen kom Virupskolen.

Tak til alle børn, forældre og frivillige samt partnere og sponsorere.

Alle dagens aktiviteter er opdateret på facebook.com/skoleskak og instagram.com/skoleskak.

Praktisk info om dagen
Rekordtilmeldingen betyder en opdateret tidsplan, hvor eleverne er delt i to – BLÅ og PINK – der skiftes til at være i gamezone, mens den anden halvdel kigger på fra tribunen. Alle er i samme hal,  og får hver 4 skakkampe inden Store NØRD underholder.

Se pressemeddelelsen om Landsfinalen

Se dagens tidsplan.

Se alle tilmeldte skoler.

PRAKTISK INFO

Sted
Landsfinalen 2015 spilles i Lalandia på Ellehammers Allé 3, 7190 Billund. P-biletter udleveres ved ankomst.

Ankomst og tjek-ind
Ved ankomst tjekkes lærere, elever og evt. fans og familie ind samlet. Her får I en kuvert en kuvert med program, info om hvilke rækker eleverne skal spille i samt de VIGTIGE farvede armbånd i blå og pink. Farverne bestemmer, hvem der har plads i gamezone, og hvem der er på tilskuerpladserne.

Betaling og registrering
Vi er tæt på max antal i hallen. Er du ikke registeret inden dagen, er der ingen garanti for adgang. Betaling sker kontant ved ankomst medmindre andet er aftalt.

Find en base
Efter tjek-ind finder I et område på tribunen, hvor I har en fast base. Tag halvdelen af de pladser som holdet stiller med, da eleverne skiftes til at sidde ned. Så er der plads til alle.

Find jeres pladser
I kuverten får I ved tjek-ind en liste med hvilke grupper eleverne skal spille i. Skriv bordrække og gruppenummer på elevernes hånd. Det er vigtigt at eleverne beholder armbåndene på, og vigtigt at eleverne får de rigtige farver armbånd.

På en storskærm ses grupper og bordrækker. Gå ud i gruppen og meld dig til den rækkeansvarlige, uanset om du er blå eller pink. Han/hun har en sort ‘Organizer-T-shirt’ på.

Ændring af spillere
Har I ændring i tilmeldingerne kan I få hjælp hos en rækkeansvarlig. Han/hun er iført en T-shirt med ‘Organizer’ på ryggen.

De blå spiller først
Alle elever melder deres ankomst i grupperne. Elever med blåt armbånd skal spille først, så de må gerne blive i deres gruppe, og spille for sjov/varme op inden velkomsten.

Hold tiden
For at runderne skal forløbe gnidningsfrit er det vigtigt, at I følger med i informationerne og holder tidsplanen.

Skakkampene
Hver skakkamp varer ca. 12 min., men den endelige tid styres af ’gamemasteren’, der fra scenen i hallen sætter kampene i gang og afslutter dem med lyden fra et båthorn.

Er der ikke fundet en vinder inden de 12 min., afgøres skakkampen på svensk afdømning. Det betyder, at spillerne skal tælle værdien af brikkerne som er tilbage på skakbrættet. Hvis den ene spiller har mindst 5 point mere end den anden (svarende til et tårn), vinder vedkommende. Er der under 5 point, er det uafgjort.

Man kan ikke trække tiden og tænke unødigt længe over trækkene. Hvis man er bagud, kan den rækkeansvarlige så gribe ind, og man risikerer at tabe partiet. Så tænk hurtigt, træk hurtigt og giv den gas på skakbrættet.

Tidsplan

Runde Fra kl. Andre aktiviteter
Indtjek – ALLE 10:30
Velkomst – v. direktør Mette Højborg 11:00
1. runde – BLÅ 11:15
1. runde – PINK 11:40
2. runde – BLÅ 12:00 PINK har frokost 11:50
2. runde – PINK 12:20 BLÅ har frokost 12:05
3. runde – BLÅ 12:40
3. runde – PINK 13:00
4. runde – BLÅ 13:20
4. runde – PINK 13:40
Store Nørd 14:00
Præmieoverrækkelse v. borgmester Ib Kristensen 14:45
Badeland – billetter købes på stedet 15:30

FAQ TIL LANDSFINALEN 2015

Grundet den store interesse for dagen spilles der 4 runder fremfor 5. Eleverne deles ind i 2 dele – pink og blå – der skiftes til at spille.

Hvordan findes den bedste skole?
Vi tæller førstepladser i de 6-, 7- og 8-mandsgrupper, eleverne er inddelt i.

Spilles der med rørt brik?
Ja.

Skal man sige ’skak’, når man truer kongen?
Ja.

Er der frokost?
Ja. Se hvornår i dagens tidsplan.

Hvornår må man gå i Badelandet?
Der er adgang efter kl. 15.30. Det koster 50 kr. pr. barn – voksne normalpris.

Del dine billeder
Del billeder m.v. på facebook.com/skoleskak – benyt gerne hashtagget #Landsfinale, så alle billeder bliver samlet ét sted. Følg også med på instagram.com/skoleskak, og tag billeder eller videoklip med #landsfinale / #skoleskak.

Vi har brug for din hjælp
Hver skole bedes bidrage med 1-2 voksne hjælpere – meld jer ved tjek-ind. Der er brug for rækkeassistenter, der hjælper med turneringen, og som de eneste udover de rækkeansvarlige (er udnævnt på forhånd) og spillende elever har adgang til ‘gamezone’.

Afbud af hold/forsinket
Bliver et hold forsinket eller helt forhindret i at komme, kontakt os på 3049 0580 hurtigst muligt.

Information
Informationen og tjek-ind er i forhallen frem til kl. 11. Derefter flytter informationen til sceneområdet.

Presse
Brug presseskabelonen til at fortælle lokalpressen, at jeres skole skal med til landsfinalen. Det er god branding af skolen.

Spørgsmål? Kontakt skakdag@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat