Generationernes Skoleskakdag

Generationernes Skoleskakdag

EU har udnævnt 2012 til året for aktiv aldring og solidaritet mellem generationer – og mandag den 1. oktober er det Generationernes Dag i hele EU. Det fejres med Generationernes Skoleskakdag på plejehjem i København og på Frederiksberg.

På Generationernes Skoleskakdag vil unge skoleskakspillere i alderen 12-16 år besøge plejehjem og spille (skole)skak med de ældre beboere. Ældre, der kan spille skak, kan udfordre eller lade sig udfordre af de unge skoleskakspillere. Ældre, der ikke tidligere har spillet skak, introduceres for den alternative skakform bondeskak. Skoleskakspillerne vil undervise de ældre i denne og andre skakformer, som de selv er blevet undervist i, da de begyndte at gå til skoleskak.

Generationernes Skoleskakdag er en del af Dansk Skoleskaks projekt ’Generationer i Spil’, der via skakspillet og skoleskak vil bidrage til en aktiv tilværelse med aktiviteter for ældre samt mellem ældre og skoleelever.
Følgende plejehjem er blandt de steder, der tager del i Generationernes Skoleskakdag og får besøg af unge skoleskakspillere mandag den 1. oktober:

Café Kram, Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 1 D, 2000 Frederiksberg
Rosenborgcenteret, Rosengade 1, 1309 København K
Dronning Anne-Marie Centret, Solbjerg Have 7, 2000 Frederiksberg
Verdishave, Tartinisvej 31, 2450 København SV

Udover skoleelever vil der også være seniorer tilstede der har været på skoleskakkursus, så de kan undervise skoleelever på skoler samt andre seniorer igennem Dansk Skoleskaks pædagogiske undervisningsmetode, som der også bliver undervist i på skoleskaklærer-uddannelsen.

Der kan læses mere om Generationernes Dag på Socialstyrelsens hjemmeside her.

Der er en oversigt over andre aktiviteter på Generationernes Dag her.

Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.

Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.

Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat