Generationer i Spil har afholdt kursus

Generationer i Spil har afholdt kursus

Dansk Skoleskak har afholdt skoleskakkursus torsdag d. 27. september 2012 i Den Gule Villa på Frederiksberg, og i forbindelse med projektet Generationer i Spil, hvor 6 seniorer havde tilmeldt sig. Der deltog 4 personer, som blev klædt på, så de kan undervise efter Dansk Skoleskaks pædagogiske metode. Der var stor interesse for Dansk Skoleskaks arbejde og 3 af de 4 seniorer meldte sig med det samme til at deltage på Generationernes Dag d. 1. oktober 2012.

Efter at kursisterne havde prøvet at spille bondeskak, de tapre riddere samt forskellige turneringsformer, så som arm & hjerne skak, først af brættet m.fl. De fik undervisningsmateriale med sig og er nu klar til at kunne undervise børn i skolerne og skoleskakklubberne samt undervisning af andre seniorer i foreninger, plejeboliger m.m.

Sven Løntoft fortalte om hvordan han som pensioneret fra arbejdsmarkedet, har været en stor del af organisationen Dansk Skoleskak, hvor han bl.a. underviser på skoler og skakklubber samt er med i bestyrelsen i København Skoleskak. Han fortalte om sine erfaringer med undervisning af børn og også urolige børn, hvor der blev henvist til rapporten om forebyggende specialundervisning.

Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.

Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.

Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.

[nggallery id=104]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat