Fynsmestre til Hold-DM 2015

Fynsmestre til Hold-DM 2015

Hyllehøj skoleskak klar til skakI weekenden den 10.-12. april blev det traditionsrige og spændende stævne Hold-DM afholdt på Østre Skole i Middelfart. I år var der tilmeldt 43 hold  i fem forskellige grupper, som i løbet af weekenden dystede om at blive danmarksmestre i skoleskak.  Der var skarp konkurrence mellem de unge skoleskakspillere, hvor Fynsmestrene fra Hyllehøj Skoleskak kæmpede sig til en flot 5.plads.

Fynsmestre til Hold-DM i Skoleskak

Af Mie Spuur Simonsen

“Fynsmestrene fra Hyllehøj Skoleskak mødte velforberedte op til weekendens Hold-DM i Skoleskak, som blev afholdt på Østre Skole i Middelfart. Danmarks skarpeste skoleskak-talenter var samlet et sted, derfor havde Hyllehøj været samlet til ekstra-træning og var også mødt kampklar op i matchende hættetrøjer venligst sponsoreret af Nielsens og Multitryk i Middelfart. Holdet, der til dagligt spiller efter skole om onsdagen på Hyllehøjskolen, blev anført af træner Jacob Kloch fra Middelfart Skakklub. Team Hyllehøj havde kvalificeret sig med en sejr til Fynsmesterskaberne og mødte i samme stærke opstilling: Asger Vingelby (3.b) på 1. bræt, Oscar Spuur Simonsen (3.a) på 2. bræt, Christoffer Andersen (3.b) på 3. bræt, Marco Deist (3.a) på 4. bræt, og Amalie Spuur Simonsen (1.b) som reserve.

Spændingen var stor og spillerne stille fredag aften, da Hyllehøj satte sig til skakbrætterne sammen med 39 andre hold – 200 skakspillere i alt. Kl. 19.30 blev der givet hånd og sagt ’god kamp’ på ægte skakmanér i den første kamp mod Christianshavns Døtreskole. Desværre kom drengene fra Hyllehøj i vanskeligheder og måtte se sig slået med en enkelt sejr, en remi og to nederlag. Anden kamp var fortsat op ad bakke med samme resultat, så kl. 21 gjald det om at komme hjem og få samlet kræfter til lørdagens 9 partier.

Lørdag
Næste morgen kl. 9 mødte Hyllehøj stor modstand mod Tranegårdskolen, som havde gjort rent bord indtil nu (og senere blev suveræne Danmarksmestre), og de viste sig hurtigt at være en stor mundfuld. Hyllehøj måtte indkassere et smertefuldt 4-0 nederlag.

Trods en dårlig start på lørdagen, holdt drengene hovederne kolde, og de blåklædte begyndte så småt at spille sig varme. Det gav en uafgjort i anden kamp og så var hjernerne varmet op hos Team Hyllehøj. Holdet holdt fokus og bakkede hinanden op med skulderklap og ’high fives’, og den gode holdånd og flot skakspil resulterede i holdets første sejr i lørdagens tredje kamp. Og så kom de fire drenge fra Hyllehøjskolen ind i kampen. Parti efter parti kom drengene listende ud af klasselokalet med røde kinder og store smil. Under kampene stod forældrene enten musestille og så til fra et hjørne i turneringslokalet eller tog opstilling ude på gangen med masser af proviant, gode råd og skulderklap.

Pauserne gav anledning til lidt ekstra skak for sjov og en tur på legepladsen for at brænde lidt krudt af inden næste kamp atter krævede fuld opmærksomhed og absolut stilhed. Kl. 16.40 efter fire sejre i streg og et enkelt nederlag til sidst, kunne Team Hyllehøj køre hjem og velfortjent hvile skakmusklerne inden stævnets sidste fire kampe søndag.

Søndag
Søndag morgen var der ingen træthed at spore selvom to dage med skak havde sat deres spor på både børn og forældre. Hyllehøj-drengene havde hjemmebanefordel af at sove i egne senge, mens det var tydeligt, at holdene, der kom langvejs fra var trætte efter to nætter på liggeunderlag i de tilstødende lokaler. Måske det var den gode søvn eller måske det var sejrsrusen fra lørdagens seneste fem sejre, som stadig sad i kroppen, Team Hyllehøj kom i hvert fald flyvende fra start og startede med en 3-1 sejr over Krarupskolen. Med sjette sejr i hus var drengene ikke til at stoppe. Søndagens anden og tredje kamp endte begge 3-1 og ved DMs sidste kamp toppede Hyllehøj Skoleskak med en ren sejr på 4-0 over Herningvejs Skole.

Hyllehøj Skoleskak stillede op i C-rækken sammen med 14 andre hold fra 0.-3. klasse. Der blev spillet alle-mod-alle og Hyllehøj Skoleskak fik 49 point ud af 74 mulige og kom godt tilbage i kampen og høstede en flot delt 5. plads ved Hold-DM i Skoleskak 2015″.

Stor tak til Mie Spuur Simonsen for den fine beretning.

Se mere info på holddm.dk og se medlemsskoler i dit lokale område.

Har du spørgsmål eller en god historie? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat