Fyn forberedes til Skolernes Skakdag

Fyn forberedes til Skolernes Skakdag

På Heldagsskolen Lærkeskolen var der i onsdags skoleskak på skemaet. Lærere og pædagoger fra hele Fyn var kommet til aktivitetslederkurset og var parate til at forberede sig til Skolernes Skakdag 2013. Det er første gang at skoler på Fyn er med i Skolernes Skakdag og de 15 lærere og pædagoger var, uanset skoleskakbaggrund, nysgerrige efter at lære nye aktiviteter og læringsmetoder.

Jan Kaas, der er lærer på Heldagsskolen Lærkeskolen, der er et tværfagligt dagbehandlingstilbud til normaltbegavede børn med koncentrationsvanskeligheder, havde positive erfaringer med skoleskakken som metode. Han udtaler:

Skoleskak er særlig godt for specialbørn. Det er koncentrationsfremmende og fungerer som en vej til en normaliseringsproces, hvor børnene får lov til at arbejde med deres personlighed. Alle elever på skolen skal lære at spille skak. De ved ikke, om det er noget for dem, før de har prøvet det.

Lærere og pædagoger fra Heldagsskolen Lærkeskolen planlægger at lade eleverne dyste i en form for tre-kamp på Skolernes Skakdag, hvor de således både skal spille fodbold, basket og skak; Så kan alle elever nemlig bidrage med noget, som de er gode til. Udover lærere og pædagoger fra Heldagsskolen Lærkeskolen, var der på kurset deltagere fra skoler i Assens, Nyborg, Odense og Middelfart Kommune. Når Skolernes Skakdag løber af stablen d. 8. februar vil de alle være rustet til at lede og organisere de forskellige skoleskakaktiviteter og det er helt op til lærere og pædagoger, hvordan dagen skal tilrettelægges på den enkelte skole.

Skolernes Skakdag har sin egen hjemmeside med diverse informationer, se skolernesskakdag.dk.

Information om skoleskak som forebyggende specialundervisning kan findes på skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat