Forebyggende specialundervisning

Forebyggende specialundervisning

Rapport_forsideDansk Skoleskak bygger på en særlig idé om, at skoleskak styrker børn og unges intellektuelle og sociale udvikling.

Ved hjælp af skoleskak lærer eleverne koncentration, selvstændighed og analytiske evner – som kan bruges både i skolen og resten af livet. Derfor er der i de seneste år taget initiativ til en række projekter, der alle udspringer af denne idé.

Forebyggende specialundervisning
Folkeskolen anvender i stigende grad flere og dyre midler på specialundervisning.
Her er skoleskakken er et alternativ som forebyggende specialundervisning. Flere danske undersøgelser viser, at skoleskak styrker elevernes koncentration og indlæringsevne samt deres evner til at tænke logisk og kreativt.

Langt de fleste henvisninger til specialundervisning sker i 3.-4. klasse og derfor er det også vigtigt at man sætter ind allerede i 1.-2. klasse med forbyggende specialundervisning. Undersøgelser viser, at skoleskakundervisning i én time ugentlig er nok til at resultere i en mærkbar effekt, hvad angår matematisk forståelse samt øget koncentration.

Læs mere om vores vejledning om understøttende undervisning, bestil gratis infomateriale, bestil undervisnings- og skakmaterialer til læringsaktiviteter med skoleskak.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

 

 

 

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat