Før-skoleskakkursus i Slagelse

Før-skoleskakkursus i Slagelse

Før-skoleskakkursus_i_SlagelseSkoleskak har efterhånden klemt sig ind på en lang række folkeskolers skemaer og nu er daginstitutioner også ved at få øjnene op for spillets muligheder.

Fredag den 13. september afholdte Dansk Skoleskak endnu et spændende fem-timers før-skoleskakkursus på Nymarkskolen i Slagelse, hvor engagerede kursister var mødt op.
Kursisterne lærte, hvordan skoleskak kan sættes i gang i dagtilbud. Da der i forvejen arbejdes med skoleskak i skolerne, er det nu muligt at styrke det enkelte barns overgang fra dagtilbud til skole ved allerede at tilbyde før-skoleskak i børnehaven for eksempel.

Underviseren til alle før-skoleskakkurser er projektkoordinator Nikolai Skousen, der har udarbejdet undervisningsmaterialet til før-skoleskak. Undervisningsmaterialet er inddelt i 22 lektioner og består af opgavehæfter, male- og billedbøger, vendespil samt online minispil. For at give kursusdeltagerne bedst mulighed for at  forstå skakspillet og øvelserne, har Nikolai Skousen planlagt undervisningen, så deltagerne løbende afprøvede øvelserne. Det giver dem de bedste forudsætninger for selv at kunne undervise børn i før-skoleskak.

Erfaringsdeling og venskabsbesøg

Bemærkelsesværdigt var det, at kursisterne hurtigt begyndte at udveksle erfaringer med før-skoleskak med nærliggende børnehaver og skoler, som arbejder med før-skoleskak og skoleskak for på den måde at udvikle deres egen praksis. Kursisterne mente desuden, at det var relevant at lave venskabsbesøg på tværs af hinandens børnehaver og spille med ældre børn fra børnehaveklasser.

Mads Bilde Svendsen, lærer på Nymarkskolen, fortæller om sin oplevelse af kurset og selve før-skoleskakprojektet: ”Super godt kursus. Før-skoleskak bygger bro til en tryg skolestart.”

Også Bente Prüsse Hansen, pædagog fra Slagelse Børneasyl udtrykker stor glæde ved projektet: ”God veksling mellem oplæg og øvelser, og godt at prøve øvelserne af. Jeg glæder mig til at gå i gang med før-skoleskak og ser mange muligheder i det.”

Fra Slagelse deltager Slagelse Børneasyl, Møllegården, Børnehaven Skanderborgvej og Nymarkskolen i før-skoleskakprojektet.

Læs også om det afholdte før-skoleskakkurset i Haderslev her 

Læs mere om før-skoleskakprojektet her

[nggallery id=153]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat