Flyt brikkerne med Skolemælk

Flyt brikkerne med Skolemælk

Dansk Skoleskak er meget glade for samarbejdet med Skolemælk, der netop har sendt skoleskakmaterialer ud til over 1.400 skoler som en del af deres ”Brug låget!”-kampagne.

I den anledning har Skolemælk også sendt en pressemeddelelse ud, som du kan se i fuld længde nedenunder.

Har du ikke mælkelågsbrikkerne eller et af Skolemælks seje brætter ved hånden, så kan du i stedet besøge vores PLAY-side, når du nu alligevel sidder ved skærmen.

Og husk, at skolen kan bruge de mange skakspil fra Skolemælk til Skolernes Skakdag den 7. februar! Hvis I ikke er meldt til Skolernes Skakdag, så få det endelig gjort inden 1. december, og så kan I samtidig få fingre i flere skoleskakmaterialer fra Skolemælk.

Brug låget og flyt brikkerne i skoleskak

Op mod 20.000 skakbrætter bliver i disse dage sendt ud til alle landets skoler af Mejeriernes Skolemælksordning i samarbejde med Dansk Skoleskak. Målet er at få endnu flere elever til at spille skoleskak.

I dag deltager over 20.000 børn og unge i skoleskak på godt 300 skoler landet over. Målet er, at endnu flere får øjnene op for, at skakspillet er en sjov måde at blive klogere på.

”Skolemælksordningen er med ét slag Danmarks største leverandør af skakbrætter og tilhørende undervisningsmateriale til skolerne. Det er rigtig godt, fordi for få skakspil er en flaskehals i forhold til at nå målet, om at mange flere skal have mulighed for at spille i skolerne,” siger Mads Jacobsen, som er generalsekretær i Dansk Skoleskak.

Brikkerne til tusindvis af skakbrætter er skruelågene fra skolemælken. Derudover får de skoler, som får skolemælk uden skruelåg, tilsendt brikker. Det handler altså i mere end overført betydning om at bruge låget og flytte brikkerne. Skolemælk.dk sørger for, at lågene fra skolemælken hurtigt kan omdannes til brikker ved at sende klistermærker til at sætte på, der ligner de forskellige skakbrikker.

Sundt og sjovt
”Vi støtter Dansk Skoleskak, fordi vi ikke ’bare’ tænker på skolemælk. Vi ser det som vores rolle at støtte børns sundhed i et bredere perspektiv – og det skal gerne være sjovt på samme tid. Det handler også om læring og fællesskab, som skoleskak jo er indbegrebet af,” siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Der er mere viden og materialer at hente på skoleskak.dk eller edutainmenthuset.dk, hvor Mejeriernes Skolemælksordning har en række tilbud om aktiviteter og undervisningsmateriale, som landets skoleklasser kan bruge.

”Gennem skoleskak lærer børn og unge at tænke sig om og vente på, at andre gør det samme. Der er brug for koncentration, selvstændighed og analytiske evner, som styrker enhver. Skoleskak er for alle, og de mange nye skakspil på skolerne, håber vi, får endnu flere til at deltage,” siger Mads Jacobsen.

Vinteren og foråret er skaktid. Allerede nu kan skoleeleverne tilmelde sig til Skolernes Skakdag, som bliver holdt fredagen før vinterferien. Der er tilmelding via skolernesskakdag.dk.

Alle elever kan følge med på mælkekartonerne i skolen. Det handler om at bruge låget og brikkerne.

Kort om Skoleskak og Skolemælk
Dansk Skoleskak er en frivillig social og samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisation, som er grundlagt i 1960. Dansk Skoleskak rådgiver kommuner, skoler, lærere og elever i skoleskak.

Mejeriernes Skolemælksordning administreres af Mejeriforeningen, som er brancheorganisation for de danske mejerier. Der er ca. 1.450 eller 71 % af landets skoler med i ordningen, der blev startet som et pilotprojekt i 1991. Formålet var og er fortsat at give børn sunde drikkevaner og skabe en skolemælksordning, der gør det let og enkelt for skolerne, forældrene og for eleverne at få mælk i skolen.

Yderligere oplysninger:

Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning, tlf.: 87 31 20 00, mail: jher@mejeri.dk.

Pia Damgaard Beck, afdelingsleder i Mejeriernes Skolemælksordning, tlf.: 87 31 20 00, mail: pdh@mejeri.dk.

Mads Jacobsen, generalsekretær, Dansk Skoleskak, tlf.: 22 40 14 88, mail: mads@skoleskak.dk

 

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat