Fine BMIS-resultater ved turneringer

Fine BMIS-resultater ved turneringer

BMIS-elever fra Aarhus har i de seneste par uger spillet med i både voksne- og ungeturneringer.
Bring Minoriteterne i Spil (BMIS) er et 3-årigt socialprojekt i Århus og København, startende i 2009. Projektet involverer 4.500 skoleelever, 250 skolelærere og opstart af 25 nye skoleskakklubber.

Abdisalam (med ryggen til) har hvid mod Frits Steffensen fra Fredericia. Det parti vandt Abdisalam

Sondex Cup, Kolding, d. 1.-3. april:
I weekenden den 1.-3 april  skulle Abdi og Ninara  fra Hasle skole, efter at have høstet en masse erfaring i diverse skoleskakturneringer, prøve deres kunnen af i weekendturneringen Sondex Cup af  Skakklubben Springeren.
De to drenge lærte spillet for knap 1½ år siden  i forbindelse med projektetet ”Brin Minoriteterne i spil”, så de var meget spændte på hvordan det ville være at spille skak både fredag  lørdag og søndag og så endda mod voksne.  Men alle forhånds bekymringer blev hurtigt manet til jorden.  De to drenge gjorde en god figur, og i sidste runde havde begge præmiechancer. Desværre begyndte trætheden at melde sig og de spillede begge langt under vanlig standard og tabte. Således måtte Ninara tage til takke med 1½  mens Abdi sluttede på 2½ point. Den dårlige afslutning lagde måske en umiddelbar dæmper på humøret , men under hjemturen steg humøret igen, og begge drenge gav udtryk for at de var opsatte på at revanchere den dårlige afslutning, og det kunne ikke gå hurtigt nok!!

Vindere ved 2. Herredsvang Open

Herredsvang Open, Århus, d. 10. april:
Dansk Skoleskak og Kulturhus Herredsvang afholdt søndag den 2. Herredsvang Open i skoleskak. Mere end 100 børn deltog – heraf var ca. 60 fra nye og gamle BMIS-skoler i Århus.

Børnene dystede i 9 forskellige grupper sammensat efter alder. For mange af de deltagende var det deres første turnering, men alligevel lykkedes det flere af de nye skoleskakspillere at få en præmie med hjem. Særligt de tyve deltagende piger klarede sig flot – eksempelvis vandt Jomana og Erva fra Sødalskolen 1. præmie i hver sin gruppe..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat