Familieskakturnering

Familieskakturnering

Torsdag den 24. maj mødtes 10 familier i Kvarterhuset på Frederiksberg for at dyste på tanker og ideer om æren som den bedste skakfamilie.

I løbet af turneringen blev der dystet i bondeskak, de tapre riddere, de listige løbere, tårnskak og dronningeskak. Skoleskakleder Henrik Andersen introducerede før hver runde deltagerne for reglerne og brikkernes gang ved at demonstrere forskellige træk på demobrættet.

Undervejs var der pause, hvor der var lejlighed til at slukke tørsten med juice og vand samt stille sulten med pizza og frugt.

Turneringen var inspireret af, hvordan man laver forældre-barn turneringer i Tyskland. Dvs. at hvert hold/familie består af en voksen og et barn, hvoraf de voksne dyster mod hinanden og børnene dyster mod hinanden. For at gøre turneringen mest retfærdig skulle begge parter prøve at spille med sorte og hvide brikker, hvorfor der således var to kampe for hver spiller i hver runde.

Flere familier blandede sig i kampen om førstepladsen, og det blev til flere flotte og spændende partier. I sidste ende endte Mikkel og far Karsten dog med at snubbe sejren foran Anton og far Hasan. Sebastian kæmpede en brag kamp sammen med sin mor Mie og endte på en flot tredjeplads. Der var medaljer til alle børnene, ligesom man havde mulighed for at tage bøgerne ”Skak for sjov 1+2” forfattet af Henrik Andersen.

Turneringen blev afholdt som en del af projektet First Move. Læs mere om projektet her.

Turneringen markerede samtidig afslutningen på sæsonen i Kvarterhuset. Der vil dog være rig mulighed for at spille skak rundt omkring på Frederiksberg i løbet af sommeren. Læs mere om dette på www.kbhskoleskak.dk.

Se billederne [nggallery id=92].

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat