Familieskakturnering 2012

Familieskakturnering 2012

Lørdag den 29. september dystede 13 familier om at vinde æren og flotte præmier i Familieskakturneringen 2012, der blev afholdt på Holbergskolen i København.

Familierne var inddelt i hold af 2 personer – en voksen og et barn. De voksne spillede mod voksne og børn mod børn. Der blev anvendt det sociale 3-pointsystem, hvor 1 er for tab, 2 for remis og 3 for sejr, sådan alle familier var sikret point på kontoen.

Familierne blev delt ind i to grupper: ”Løberne” og ”Springerne”. Efter en introduktion af skakspillets regler og brikkernes gang, blev der dystet ihærdigt indtil sidste runde i begge grupper.

Familierne lå hele vejen meget tæt. I gruppen Springere lå tre hold helt lige i kampen om 3. pladsen, hvorfor der måtte en lodtrækning til for at finde ud af, hvilken familie der kunne tage bronzepokalen med hjem. Vinderen i gruppe Springerne blev suverænt ”Mikkel Jacobsen og far ApS”, der gjorde rent bord. I gruppe Løberne vandt ”Burger King” med blot et enkelt point ned til nr. to ”Jamil og Ahmad”. Alle børnene fik en medalje og en bog for deres deltagelse. Se resultaterne fra Familieskakturneringen her.

Foruden pokalerne, der blev uddelt til de hold, der havde opnået flest point, var der også en præmie til det bedste holdnavn. Præmien gik til ”Splatterne”, der foruden et super godt navn også havde været kreative med ansigtsmaling, der symboliserede deres holdhavn.

Dagen bar præg af hygge, teamspirit og samvær i og på tværs af familierne samtidig med, at der var koncentration og fordybelse, når runderne var i gang.

Familieskakturneringen markerede afslutningen på Dansk Skoleskaks projekt ”First Move – en styrkelse af den nydanske forældrerolle via skoleskak” (i daglig tale Nydansk Forældrenetværk). Der er tale om et 2-årigt projekt støttet af Social- og Integrationsministeriet, hvor fokus primært har været at introducere nydanske forældre til foreningslivet gennem skoleskakkens aktiviteter. I forbindelse med stævner, turneringer og lign., har der således været forældreundervisning, -turnering og – møder for de forældre, der har været med, når deres børn har dystet. Læs mere på www.skoleskak.dk/fm.

For yderligere oplysninger om Familieskakturneringen og First Move kontakt projektkoordinator Mai Tødsø Jensen på e-mail: mai@skoleskak.dk eller tlf. 2872 7660.

Se billederne fra Familieskakturneringen her: [nggallery id=103].

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat