Energiske BMIS børn i Göteborg

Energiske BMIS børn i Göteborg

En gruppe på 15 børn og 7 voksne fra BMIS i Aarhus, gæstede i starten af juni Nordens største skoleskakstævne, Göteborg Cup. Turen var spækket med oplevelser, og foregik i et hæsblæsende tempo, både på og udenfor skakbrættet. Så meget at man måtte spørge sig selv: “Hvor får de unge mennesker den energi fra?”

På trods af et program bestående af 5- 6 timers turneringsskak, masser af fodbold og en super tur til Liseberg forlystelsespark, så blev der alle dagene rutinemæssigt spillet lynskak – hamret på uret om aftenen til lyset blev slukket, og igen om morgen inden lyset blev tændt.

Det er klart, at når man kører i et så højt gear, og vil have det hele med, så kan det godt gå lidt ud over skakken i den sidste ende. I det lys var det imponerende hvor godt BMIS børnene klarede sig, og i det hele taget blev ved med at kæmpe med stor gejst, uanset om der var udsigt til en præmiegivende placering eller ej.

Bedst placerede BMIS spiller blev Peter Tran med en 5. plads (trods nederlag i sidste runde).

Lørdag aften var der lynturnering og selvfølgelig deltog alle BMIS spillerne (ikke noget med at hvile).  Lynskak kan være en nervepirrende disciplin, hvor der ofte ikke er langt fra succes til fiasko.  Det mestrede Khang Nguyen imidlertidig så godt, at han blev en flot nr. 1 i sin aldersgruppe.

Turen blev gennemført med økonomisk støtte fra Aarhus Kommunes Børn og Ungeafdeling, Bodil K. Pedersen Fonden samt de skoler, børnene går på til daglig.

Stor tak for hjælpen til alle – vi håber at vende tilbage igen næste år.

Berettet af Lars Hansen & Mikkel Nørgaard..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat