En uge til Skolernes Skakdag

En uge til Skolernes Skakdag

FotoMac.dk-2644

Nu er der bare en uge til Skolernes Skakdag 2014 og nedtællingen er for alvor sat i gang.

I løbet af januar har 136 lærere og pædagoger, forældre og andre frivillige været på aktivitetslederkursus og er nu klar til at afholde Skolernes Skakdag på de i alt 189 skoler fordelt over hele landet, der i år er tilmeldt Skolernes Skakdag.

På Skolernes Skakdag skal det være sjovt at blive klogere og om blot en uge går det hele løs, når 25.086 skoleelever sætter sig til skakbrætterne for at dyste på tanker og idéer. Det er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag og både elevernes sociale og faglige udvikling vil styrkes gennem skoleskakken, viser danske erfaringer og udenlandske undersøgelser.

Elev som deltog i Skolernes Skakdag sidste år:

”Jeg synes det er sjovt. Og man lærer også meget af det. I stedet for bare at sidde foran sin computer, så kan man også lave dét. Jeg synes det er fedt!”

Når Skolernes Skakdag løber af stablen på næste fredag vil alle aktiviteterne være ledet og organiseret af elevernes egne lærere og pædagoger, forældre og frivillige, der er uddannede aktivitetsledere. Rundt om på de tilmeldte skoler vil der den kommende uge både være stilhed før stormen og aktiv træning frem mod dagen.

Læs mere om Skoleres Skakdag i pressemeddelelsen for dagen: 25.086 elever bliver klogere.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat