DSS’ nye spil-site godt fra start

DSS’ nye spil-site godt fra start

skoleskak.dk/spil

skoleskak.dk/spil

Dansk Skoleskaks nye site www.skoleskak.dk/spil er kommet godt fra start med over et par tusinde besøgende den først måned tid.

Skak er et vanskeligt spil. Det tager måske ikke så lang tid at lære selve reglerne, men bare det at udføre lovlige træk og undgå at sætte brikker direkte i slag kræver så meget opmærksomhed i begyndelsen, at de taktiske og strategiske elementer let bliver overset.

Med udgangspunkt i dette opstod ideen om at lave nogle alternative skakspil, hvor disse elementer kan trænes uden at spilleren behøver at kunne alle regler i forvejen.

Sitet er indtil videre inddelt i tre forskellige typer af spil: Actionspil, strategispil og matsætning.

I actionspillene lærer spilleren at mestre brikkernes gang på en underholdende måde. Actionspillene foregår på tid. Det gælder om at stoppe marcherende bønder og samle bonuspoints. Her trænes brikkernes gang og hurtighed.

I strategispillene gælder det om at vinde ved at erobre modpartens brikker eller ved at få en bonde i mål. Gennem spillene opøves strategiske og taktiske færdigheder, der senere kan være anvendelige i almindelig skak.

I matsætningsspillene trænes traditionel matsætning med officerer mod en enlig sort konge.

Skoleskak.dk/spil vil løbende blive forbedret og videreudviklet med andre typer af spil og opgaver. Lige nu arbejdes der med en online version af Bronzespringeren. Desuden er det under overvejelse at udvide med mere traditionelle opgaver: Kombinationsøvelser, positionelle opgaver og mat-opgaver, samt med opgaver af mere eksperimentel karakter, hvor også matematik inddrages.

Har du kommentarer til sitet, kan de sendes til poul@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat