Drenge hjælper drenge på Ærø

Drenge hjælper drenge på Ærø

Ærø asylcenterLærer på Bakkegårdskolen i Gentofte, Jesper Hirtsgaard Walbum har taget initiativ til at hjælpe flygtningedrenge med bl.a. at komme godt igang med skoleskak. Dansk Skoleskak og Fynskredsens Skoleskak har bidraget med skakmaterialer. Jesper fortæller:

Drenge hjælper drenge på Ærø
Af Jesper Hirtsgaard Walbum

“I julen 2015 blev jeg opmærksom på, at der på den lille ø i det sydfynske ø-hav, Ærø sad 80 uledsagede flygtningedrenge, der rigtig godt kunne bruge hjælp til at blive aktiveret.

Jeg tænkte straks, at det kunne min klasse da hjælpe dem med. Min klasse er en lidt anderledes klasse. Den består nemlig kun af drenge – 18 drenge der er enormt glade for at spille fodbold, og som ud over at gå helt almindeligt i skole også er et fodboldhold og derigennem prøver at bygge bro mellem fodbold og læring.

Da drengene begyndte i klassen for snart 3 år siden, brugte de en hel del tid på at finde ro og øve sig i at kunne koncentrere sig ved hjælp af skoleskak. Det var en kæmpe succes.

Efter juleferien præsenterede jeg min klasse for problemstillingen, og alle var med på ideen omkring at hjælpe de uledsagede flygtningedrenge på Ærø. Drengene gik i gang med at samle vintertøj, træningstøj, fodboldstøvler, fodbolde og alt mulig andet ind, så de kunne sende det til Ærø.

Dansk Skoleskak blev kontaktet med en forespørgsel om hjælp til at kunne sende nogle skakspil med. De var hurtigt med på ideen og donerede 10 helt nye skoleskakspil med skakure, regelsamlinger osv.

Nu rykkes der brikker på livet løs blandt drengene på Ærø, og meldingerne fra asylcentret er, at skoleskakspillene virkelig har sat gang i drengene.

Vi takker Dansk Skoleskak og Fyns Kredsen mange gange”.

Tak til Jesper for den fine beretning.

Har du en god historie om skoleskak, du gerne vil dele? Send den til nyheder@skoleskak.dk.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat