DM i Skoleskak 2008 – superflot stævne! Se tvindslag, pressemeddelelser, billeder og partier

DM i Skoleskak 2008 – superflot stævne! Se tvindslag, pressemeddelelser, billeder og partier

Danmarksmesterskaberne i skoleskak 2008 er nu slut! I weekenden 29.-30. november stod Abildgaardskolen i Odense på den anden ende, da skolen lagde rammer til årets støste event i skoleskakken – i 2008 for 35. gang. Og i alle årene med John Dahlberg og Co. som værter – meget imponerende! Se programmet.TVindslag
Hvis indslaget ‘Skoleskak gør klog – det gamle spil skal bruges i undervisningen’ ikke starter automatisk, så se det her:www.tv2fyn.dk/video/18306

Skakmaterialer
Fik du ikke købt ind i skakshoppen så kan det stadig nås påskakshoppen.dk!

Quick links
Nyheder :: Stilling :: Sponsorer :: Skakshoppens tilbud :: Skakcafé ::Møde for forældre :: Møde for ledere

Se alle billeder. Se udvalgte partier.

Aktuelt fra Dansk Skole Skak
Læser du på universitetet eller tilsvarende? Tænker du analytisk, strategisk og kommunikerer klart? Så er du måske praktikant hos os! Se mere påskoleskak.dk/job.

Julegave
Synes du om det vi gør i skoleskakken? Så har du mulighed for at støtte udviklen af børn og unges kompetencer via skoleskak med en julegave på 50 kr. eller mere. Vi har samlet alle informationerne på skoleskak.dk/gave – hvor du kan betale direkte med visa/dankort, og se de der allerede har sendt støttet. På forhånd tak.

Gruppe A Gruppe B Gruppe C Gruppe D Gruppe E Gruppe F
Stilling Slut stilling Slut stilling Slut stilling Slut stilling Slut stilling Slut stilling
Kampe Seneste runde Seneste runde Seneste runde Seneste runde Seneste runde Seneste runde

Kl. 17.30 – Danmarksmestrene er fundet!
Her til eftermiddag sluttede Danmarksmesterskaberne med den traditionelle præmieoverrækkelse ved 13-tiden. 200 skoleskakspillere og lige så mange ledere, familiemedlemmer og frivillige har hele weekenden knoklet løs for at gøre eventen til en succes. Top tre i grupperne blev som følger:

A-gruppen
1. Michael Nguyen, 7,5 point
2. Jakob Risager, 6,5 point
3. Morten Storgaard, 5,5 point

B-gruppen
1. Mads Hansen, 6,5 point
2. Mads Jensen, 6 point
3. Dara Akdag, 6 point

C-gruppen
1. Mads Andersen, 7,5 point
2. Kristian Seegert, 6,5 point
3. Bjørn Møller Ochsner, 6 point

D-gruppen
1. Tobias Juul Madsen, 7 point
2. Mads-Holger Jacobsen, 7 point
3. Jonathan Bräuner, 6 point

E-gruppen
1. Tor Joensen, 6,5 point
2. Troels Bækgaard Andersen, 6 point
3. Marcus Allerup Bogh, 6 point

F-gruppen
1. Søren Vind, 7,5 point
2. Samuel H. May, 7 point
3. Gabriel Gyaljen, 7 point

Stort tillykke til alle de nye Danmarksmestre!! nr. 1 og 2 i A-E gruppen skal desuden dyste mod de skarpeste hjerner fra de andre nordiske lande ved DM på Færøerne til februar.

Dansk Skole Skak vil gerne takke alle ledere og de frivillige, der har været med til at gøre det muligt at afvikle et succesrigt mesterskab i flotte rammer. En særlig tak til Fyns Skole Skak, som sørger for at der er lækker mad til alle og at klasselokalerne er rene.

Se den afsluttende pressemeddelelse. Spørgsmål eller medieinfo, kontakt venligst presseansvarlig, Niels Henrik Sørensen, niels@skoleskak.dk, tlf.: 2240 1914.

Kl. 11:002 dygtige deltagere i E-gruppen– hvorfor er DM fedt?

Tidligere på dagen sendte vi to rapportere Maria og Lisa af sted, for at finde ud af, hvad det egentlig er der gør DM i skak til noget helt specielt.

Det var de små i F-gruppen som vi fik fornøjelsen af at interviewe, og de var meget enige med hinanden, om de fleste af spørgsmålene. Pigerne i F-gruppen mente, at de ville slå nogle 5-6 drenge i løbet af stævnet, og drengene var enige om at piger faktisk er ret seje til det med at spille skak. Og hvad synes de yngste egentlig er så godt ved DM? Jo de fleste mente helt klart at det er fedt at være sammen med vennerne, og så er det bare sjovt at spille skak!

Søndag kl. 08:45 – Godmorgen!

Det er søndag morgen, og de friske og veludhvilede skakspillere er nu klar til 6. runde, og i F-gruppen er man ligefrem klar til 7.! Man lagde igen stærkt ud i de forskellige grupper, men B-gruppen lavede en mindre bommert, da en telefon begyndte at ringe, og ejermanden mistede halvdelen af sin tid. Hvis et sådan tilfælde skulle ske, skal man ifølge reglerne, skal man som sagt skære halvdelen af vedkommendes tid fra, noget som alle deltagere fik forklaret før hver enkelt runde. Men udover denne lille fejl, fortsatte partierne og slagene på skakbrætterne blev ved!

Kl. 20:30 – En kampdag går mod hæld

C-gruppen - ved DM 2008Der er blevet tænkt, så det knager, dagen igennem. Lige nu er dagens femte og sidste runde afsluttet, og deltagerne får en tiltrængt pause fra mesterskaberne. Der er blevet spillet rigtig flotte kampe med masser af kombinationer og drabelige tidsnødssitiuationer.

I den ældste gruppe (A) har Michael Nguyen fra Århus Kredsen lagt sig i spidsen med 4,5 point tæt forfulgt af Jakob Risager med 4 point, som han slog i det indbyrdes opgør.
I gruppe B er Dara Akdag fra Københavns kredsen ganske suveræn. Han har maksimum 5 point før søndagens kampe. I slipstrømmen følger tre mand på 4 point.
I gruppe C har Mads Andersen fra Århus kredsen vundet alle fem partier – blandt andet over sin direkte konkurrent fra hjemkredsen Bjørn Ochsner. Ud over Bjørn er fire andre deltagere i gruppen noteret for fire point, så der bliver kamp om podieplaceringerne søndag. I gruppe D er det Simon Kirk Grundmann fra Viborg kredsen, der har lagt sig i front med maksimumpoint. Han er tæt forfulgt af Tobias Juul Madsen og Jonathan Bräuner, der er et halvt point efter.

I de to yngste grupper er der lige så mange nysgerrige forældre som der er ivrigt kæmpende børn. De mange tilskuere kan konstatere, at Marcus Allerup Bogh fra Københavns kredsen og Tor Joensen fra Ringkøbing kredsen deler føringen i gruppe E med 4,5 point. I yngste gruppe F spiller deltagerne superhurtigt, så de har traditionen tro en ekstra runde på programmet. Efter seks runder fører Søren Vind fra Vejle kredsen med seks point, nummer to er Bjarke Hautop Kristensen et point efter.

I aften bliver deltagerne underholdt via lyn-DM eller sport i hallen.

Kl. 20:00 – fodbold? Ja tak!Drengene sparkede bold

Efter en lang dag med en masse strategi og lumske fælder, kunne deltagerne få sig en velfortjent pause med bl.a. lynskak og indendørsfodbold til fordel for skakken. Rigtigt nok er det DM i skoleskak og ikke fodbold, men selv her kunne de skarpe hjerner vise at de også kan noget med en bold.

Gaflerne, rokaderne og skakken blev udskiftet med driblinger, tacklinger og utrolige mål, hvor alle var med, og koncentrationen var denne gang rettet mod fodbolden. Deltagerne spillede en turnering, de blå mod de røde, og havde det ellers bare sjovt sammen, og viste endnu nogle af de mange ting de har tilfælles uden for skakbrættet.

Kl. 16:00
København, Århus, Odense, nævn en by! De skarpeste børn og unge fra stort set hele landet, er kommet for at spille DM i skoleskak i denne weekend!

Danmarksmesterskaberne i skoleskak 2008 er blevet skudt i gang, og 200 skoleskakspillere fra hele landet er kommet for at bevise deres kunnen, om titlen som Danmarksmester!

Kl. 12:30 blev deltagere, forældre, ledere og personale budt pænt velkommen af Mads Jacobsen, hvorefter 1. runde kunne begynde. Der blev lagt hårdt ud i de forskellige aldersgrupper, da der ikke blev vist nåde under nogen af partierne, og koncentrationen er så stor at man ville kunne høre en knappenål falde til jorden.

1. og 2. runde er allerede blevet spillet, og runde 3 er lige blevet skudt i gang. Alle grupperne skal spille 5 runder i dag, lørdag, bortset fra den lynhurtige F-gruppe, som må spille hele 6 partier.

Programmet byder på en masse dyster lige indtil kl. 19:00, hvor der bl.a. er aftensmad, lynskak og sport, så deltagerne kan få hygget sig med hinanden og ellers bare slappe af, før næste dags partier.

Stemningen her kunne næsten ikke være bedre, med glade skakspillere, ledere og forældre, og det ser ud til at det 35. DM vil blive en mindst lige så stor succes som de tidligere!

Kl. 14.50 – TV2 Fyn på besøg
Spiller man skoleskak lærer man som bekendt tålmodighed og bliver bedre til at koncentrere sig. Det budskab er interessant i en tid, hvor der er stort fokus på folkeskolernes niveau. Så vi har haft besøg af TV2 Fyn, som bringer et indslag med ovenstående vinkel.

Interviewede til indslaget blev: John Dahlberg, Nr. Aaby, Andreas Jakobsen, Nr. Aaby, Christian Furrer, Vester Skjerninge, samt Mads Jacobsen, Dansk Skole Skak.

Kl. 14.40 – Så er vi i gang!
200 skoleskakspillere fra hele landet har netop nu taget hul på anden runde ved DM.
For 35. gang lægger Abildgårdskolen i Odense lokaler til mesterskabet, og lige så mange gange har det været John Dahlberg, formand for Fynsk Skole Skak, der har budt velkommen.

Det lille jubilæum på skolen markeres ved, at stort set samtlige brætter og brikker ved stævnet er helt nye. Det er samtidig en markering af, at siden sidste år har Dansk Skole Skak også fået et online skaksalg, Skakshoppen.dk, som også har egen bod ved DM.

Pressemeddelelse
Se fremtidens skarpe hjerne dyster i skoleskak.

Ønsker dit medie at besøge DM i skoleskak 2008. Kontakt venligst Presseansvarlig, journalist Niels Henrik Sørensen, e-mail: niels@skoleskak.dk, tlf.: 2240 1914. Så kan vi tage imod jer, og finde deltagere til din historie/reportage.

Turneringerledere
Mikkel Stephensen – A-gruppen
Jesper Larsen – B-gruppen
Kristoffer Dyrgaard – C-gruppen
Erik Pontoppidan – D-gruppen
Stig Holten – E-gruppen
Mogens Keinicke – F-gruppen

Sponsorer / støtter

Eventen muliggøres bl.a. af sponsorer og andre støtter, når landets skarpeste hjerner dyster på tanker og ideer for 35. år i træk.

Har du lyst til at bakke op om eventen, som privatperson, firma, pulje eller fond, kontakt venligst Mads Jacobsen, tlf.: 2240 1488 eller mads@skoleskak.dk.

Stort tak til Sport Event Fyn og Den Faberske Fond, Ryslinge for deres støtte til Danmarksmesterskabet i skoleskak 2008.

Sport Event Fyn støtter DM i skoleskak 2008

Den Faberske Fond

Skakmaterialer
Esben Lunds 'Skole Skak' til kampagnepris ved DM!Dansk Skole Skaks butik – skakshoppen.dk – er ligeledes til stede under hele arrangementet. Der kan du købe bøger, brætter, brikker og skakure. Skal du øve dig inden DM, anbefaler vi 100 mat i 1 og 2 samt felternes betydning. Og måske et skakur, så du bliver skrap til at styre tiden. Du finder det hele i skakshoppen.dk.

Under DM kører vi kampagnetilbud på Esben Lunds nye skakbog ‘Skole Skak’. Udover en supergod DM pris, sparer du også portoen. Til gengæld har vi kun et begrænset antal!

For spillere
Der er en skakcafé, hvor du kan få spillet dine skakpartier igennem sammen med en erfaren skakleder. Derfor: Husk at notere skakpartierne, hvis du vil blive klogere på det bagefter – og forbedre dig til næste skakkamp. Hvis du vil lære notation – se side 9 i sæsonens første nr. af ‘Skole Skak’ bladet eller tal med din skoleskakleder.

For forældre
Der er møde for alle forældre lørdag kl. 16-1645. Under DM’et er der ligeledes en forældrecafé, hvor du kan møde de andre forældre.

Forældrenetværket som står for forældre caféen, vil gerne i kontakt med dig. Kontakt dem venligst via ‘For forældre‘ siden.

For ledere
Lørdag den 29. november er der kl. 14-1445 møde for kreds- og skoleskakledere.

.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat