Eksklusivt interview med Allan Stig!

Eksklusivt interview med Allan Stig!

Ved skoleskaks 38. DM havde vi besøg af danmarksmesteren i skak, Allan Stig Rasmussen, til en gang lynskak på storskærmmod de mange dygtige og talentfulde unge skoleskakspillere. Men ikke nok med det, så var vi også så heldige at få et helt eksklusivt interview med ham om skoleskak! Læs her hvad GM Allan Stig Rasmussen synes om skoleskak, hvad hans bedste oplevelse med skoleskak er og hvilket råd han har til skoleskakspillerne i dag!

Glade Allan til DM i skoleskak 6 skarpe til Allan Stig Rasmussen

Hvornår begyndte du at spille skoleskak?

– Jeg var 6 år, da jeg begyndte at spille skoleskak – og mine forældre vidste det ikke!
Hvordan/hvorfor begyndte du at spille skoleskak?

– Jeg vidste i forvejen hvordan brikkerne rykkede. Min bror havde en ven som gik til skoleskak, og da jeg i forvejen kunne lidt, tog de mig en dag med til træning, og så har jeg spillet lige siden.

Hvorfor blev du ved?

– Jeg var faktisk ved at stoppe et par gange, men lige siden jeg startede med at spille skak, har jeg altid været meget motiveret. Dog var en af grundene til at jeg blev endnu mere engageret og bedre til skak, faktisk en fodboldskade! Jeg havde slået mit ben, så jeg kunne ikke rigtig andet end at spille skak. En anden grund er også, at jeg bare var og stadig er vild med spillet. Det er jo et spil, hvor man kan vinde over folk, der er meget ældre end en selv – og så er det også bare fedt med noget, man er god til!

Hvad har skoleskak gjort for dig?

– skoleskakken har været en sund interesse, som har hjulpet mig meget i skolen med flere fag. Da jeg var lille kunne jeg ikke sidde stille, faktisk plejede jeg at sidde på hovedet i sofaen og se tv! Skoleskak har hjulpet mig med koncentrationen, roen og skolen. Senere hen som leder i skoleskakken har jeg lært at tage ansvar, arbejde med unge mennesker og at engagere mig. Faktisk blev jeg leder i en skoleskakklub i Hjørring sammen med min bror allerede da jeg var 16 år!

Din bedste oplevelse med skoleskak?

– Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser med skoleskak! Der har været alle de fede ture med Jetsmark skoleskakklub, sjov og spas og alle de mange dejlige venner jeg har fået takket være skoleskak. At deltage og vinde både DM og NM har også været en særdeles god oplevelse, jeg er nemlig vild med sportselementet i spillet! Min bedste oplevelse med skoleskak… Der er simpelthen så mange!
Dit bedste råd til skoleskakspillere i dag?

– Det er super vigtigt at de har det sjovt med skoleskakken og at de har lyst til skakken – ellers ryger interessen for spillet jo. Og så er det selvfølgelig kun godt at få løst en masse skak-opgaver, spille lyn og deltage ved hurtigskakturneringer, sådan bliver man kun dygtigere. Men mit allerbedste råd til dagens skoleskakspillere er, at de skal fokusere på det, der motiverer og engagerer dem!


Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat