Det hollandske step system på dansk!

Det hollandske step system på dansk!

Det hollandske step system til læring af skak for både skoleskakklubber og skaklubber. Systemet er udarbejdet af Rob Brunia og Cor van Wijgerden, hvor det benyttes i Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland, Schweiz og Østrig, men nu også Danmark. Dansk Skoleskak har oversat det første arbejdshæfte (Lær skak step 1), så skoleskakkerne også har mulighed for at lære det.

Det er nu muligt for skolerne, fritidshjem, skoleskakklubberne at købe klassesæt og derved sparer penge. Arbejdshæfter og manualer kan købes i Skakshoppen.

Følgende beskrivelse fra Skakshoppen om arbejdshæftet på dansk “Lær skak step 1”:

I step 1 introduceres alle reglerne til skakspillet og derudover er der lagt vægt på at udvikle de grundlæggende idéer og viden for at kunne spille skak. Dette arbejdshæfte bruges af skoleskakeleven eller den person der skal lære spillet.

Dette er arbejdshæftet til Learning chess step 1 – manual, som har opgaver der omhandler 13 forskellige kategorier. Der er 486 opgaver i hæftet og dette er et rigtig godt værktøj til eleverne for at komme godt fra start med at lære at spille skak. Dette arbejdshæfte er på dansk og derfor særdeles velegnet til børn der kan læse og løse opgaverne selv.

Vi anbefaler dette arbejdshæfte til alle skoleskakklubber, skoler og SFO´er til at benytte sig af dette system, så skoleskakeleverne kommer godt fra start!

Hæftet omhandler følgende 13 kategorier:

Skakbrættet
Sådan flytter brikkerne
At angribe og slå brikker
Bonden
At forsvare
Skak og komme ud af en skak
Skakmat
Rokade
Afbytning og fordelagtig afbytning
To-mod-en angreb
Remis
Bonden (“en passant”)
Notation

Der kan også købes 6 manualer for step 1-6 på engelsk og arbejdshæfter step 2-6 også på engelsk. Der findes yderligere hæfter end dem der er i skakshoppen og interesserede personer kan altid kontakte Skakhoppen på e-mail: kundeservice@skoleskak.dk eller tlfnr.: 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat