Der er ramasjang i skoleskak!

Der er ramasjang i skoleskak!

Og skoleskak har været i DRs Ramasjang! Torsdag d. 25. nov. var skoleskakspilleren Jesper Thybo fra Mors med i Ramasjang, som sendte live fra Aalborg Hovedbibliotek. Temaet for udsendelsen var ”sport”, og Jesper var med for at fortælle, at sport også kan handle om strategi og udholdenhed.

I løbet af udsendelsen fortæller Jesper, hvordan hans far, Jan Thybo, lærte ham at spille skak, da han var lille. Jesper har også gået til skoleskak og deltager i en masse turneringer. Jesper fortæller også, at han primært træner, når han har lyst. Træning kan fx være at løse skakopgaver, spille på computer, men Jesper mener, at det bedste nok er at spille en masse skak. Da Jesper bliver spurgt om, hvad det fedeste er ved at spille skak, svarer han: ”Der er hele tiden nye muligheder. Man kan få en plan, og så kan den ændre sig”.

Jesper er en rigtig dygtig skakspiller og i efterårsferien var han med til VM i Grækenland. Selvom det var lidt hårdt at møde de bedste spillere i ligaen og krævede meget forberedelse, mener Jesper, at det var en stor oplevelse.

Jesper spiller i dag skoleskak på en af de skoler, som er med i Landdistriktsprojektet på Mors, og i weekenden kommer han, lige som mange andre skoleskakspillere, til Odense, hvor han skal deltage i DM i Skoleskak.

Du kan se hele udsendelsen her, hvor Jesper er med fra ca.11:30 min..

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat