De nye danmarksmestre i pigeskak – Opdateret med stor reportage

De nye danmarksmestre i pigeskak – Opdateret med stor reportage

Læs reportagen fra lørdag her

Reportage fra søndag:
Tik, tak. Tik, tak. 5. runde i Danmarksmesterskabet for piger startede allerede søndag morgen klokken 09:00. Gårsdagens partier havde kun øget engagementet og lysten til at vinde hos pigerne endnu mere, og det resulterede i flere spændende og vigtige partier i hver af de 6 aldersgrupper.
Der blev kæmpet til sidste brik og sekund, og efter de sidste 3 intense partier i hver gruppe, var de nye Danmarksmestre fundet:

I A-gruppen førte Emilie Ellegaard hele vejen igennem og sluttede af med 4/4 (der var 3 deltagere i A, og derfor også dobbeltrunde) og vandt endnu et DM. Louise Højen kom på en flot 2. plads og Nordbyskolens lokale helt, Julie Wael, kom på en lige så flot 3. plads.

I B-gruppen førte Lisa Havshøj og Amalie Lindestrøm bogstaveligt talt til sidste ende, da de begge sluttede af med 6½. Korrektionen hjalp ikke det store, for de to piger havde taget remis mod hinanden og vundet resten af deres kampe, så det måtte afgøres med en gang bedst af 3 lyn. Lisa fik hurtigt taget kontrollen i første lynparti, og vandt ligeså 2., så Amalie måtte nøjes med 2. pladsen, mens Lisa altså tog 1. På en 3. plads finder vi Helene Søndergaard, og på 4. pladsen Maria-Theresa Jazaeri.

Også i C-gruppen var der stor spænding om hvem der skulle vinde, da Thea Nicolajsen og Metteline Ibsen begge førte gruppen i et stykke tid. Men da det virkelig gjaldt til sidst, var Metteline bedst til at få skrabet point sammen, og vandt altså dermed DM, mens Thea og Sif måtte give sig til takke med 2. og 3. pladsen.

I D-gruppen var der næsten ingen tvivl om hvem vinderen ville blive, for Emilie Skytte klarede sig forrygende godt og vandt stort set alle sine kampe! Faktisk skulle det vise sig at være endnu mere spændende hvem nr. 2 skulle blive, og svaret på spørgsmålet, ja det gav Freja Vangsgaard os, da hun fik kæmpet sig vej op til sølv medaljen, lige foran Ellen Sofia Kakulidis.

E-gruppen blev ikke helt så overraskende genvundet for 3. gang af Mette Ellegaard, der ligesom storesøster Emilie også vandt alle sine kampe. Her var der efterhånden også mere spænding i at finde ud af hvem der blev nr. 2, og det blev Mia Gammeltoft, tæt fulgt af en anden favorit, Helena Keitum på 3. pladsen.

I den sidste og yngste gruppe, F-gruppen, stod det i løbet af turneringen meget lige mellem Liv Christoffersen og Sofie Rasbak, men det var Liv der trak det længste strå, og blev altså Danmarksmester, Sofie blev nr. 2, og Emma Holst fik 3. pladsen.

Endnu et Pige-DM har nået sin ende, og vi har fået kronet de nye skakdronninger i hver gruppe. Det har igen været et fantastisk arrangement både skakligt og socialt, og vi håber på at se flere bekendte og nye ansigter til det næste DM, som vil blive afholdt i Jylland.
Til sidst en stor tak til alle som har været en del af dette arrangement, både deltagere, forældre og frivillige!

A:
1. Emilie Ellegaard Christensen
2. Louise Højen
3. Julie Wael
B:
1. Lisa Havshøj
2. Amalie Lindestrøm
3. Helene Søndergaard
4. Maria-Theresa Jazaeri
C:
1. Metteline Ibsen
2. Thea Nicolajsen
3. Sif Linde
D:
1. Emilie Skytte
2. Freja Vangsgaard
3. Ellen Sofia Kakulidis
4. Anne-Marie Kaas Nielsen
5. Andrea Keitum
6. Sofie Louise Abelsen
7. Cecilie Mai Nielsen
E:
1. Mette Ellegaard Christensen
2. Mia Louise Gammeltoft
3. Helena Keitum
4. Katrine Fyhn
5-6. Sarah Sindal Nielsen
5-6. Emilie Csirinyi
7. Signe Piil Andersen
8. Amanda Sembach
F:
1. Liv Christoffersen
2. Sofie Rasbak
3. Emma Holst
4-5. Kirstine Bonde
4-5. Freya Csirinyi
6. Simone Carlsen
7. Julie Nielsen
8. Julie Hansen

.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat