Dansk verdensmester i skak?

Dansk verdensmester i skak?

50.000 børn og unge har i 2017 flyttet brikker på de sort hvide felter, så måske er der ikke længe til, at vi får en dansk verdensmester i skak. Den regerende verdensmester, Magnus Carlsen tog selv sine første skaktræk, da han gik i skole og deltog ved en skoleskakturnering i Danmark – så hvorfor ikke krydse fingre for en dansk verdensmester, når Magnus engang sætter brikkerne på hylden?

Med de senere års vækst i antallet af skoleskakspillere i Danmark, bliver puljen af potentielle danske verdensmestre større. Men vi har brug for din hjælp, hvis vi skal vække skakglæden hos endnu flere børn og unge i Danmark.

NORDISKE MESTRE

De danske skoleskakspillere er faktisk allerede godt placeret i toppen blandt andre børn og unge i Norden. Tidligere i år blev Viktor nordisk mester ved ’Nordic Chess Championship for Youth’, der blev afholdt i Magnus Carlsens hjemland, Norge, på Scandic Hotel, hvor verdensmesteren selv deltog ved et internationalt skakstævne som 14 årig.

Når det kommer til hold-skak og pige-skak, er Danmark også med i toppen. Til Nordisk Mesterskab for Piger i Stockholm tidligere på året var det danskerne, Ellen og Nienke, der løb med både guld- og bronzemedaljerne. Ved Nordisk Mesterskab i Skoleskak for Hold løb nordmændene med guldet, men Atheneskolen fra Gladsaxe sikrede Danmark en flot sølvmedalje.

DANSKE MESTERSKABER

Ud over de flotte placeringer i nordisk sammenhæng oplever flere børn og unge glæden ved at mødes og kæmpe mod andre til bl.a. Landsfinalen i Skolernes Skakdag og DM i Skoleskak. Her er din hjælp afgørende for, at vi kan sikre gode oplevelser for fremtidens talenter, så de bliver ved med at flytte brikker, sætte mat og deltage i lærerige turneringer.

DIN STØTTE HJÆLPER MED AT…

  • Vække skakglæden hos endnu flere børn og unge
  • Styrke 50.000 børn og unges faglige og sociale udvikling
  • Lave sjove og inkluderende læringsaktiviteter som Skolernes Skakdag

200 KR. BLIVER TIL MEGET MERE

Støtter du fremtidens talenter, kommer pengene flere gange igen. Med 101 støtter, der hjælper med 200 kr. eller mere inden den 31. december, er Dansk Skoleskak forsat godkendt som velgørende organisation. Det betyder, at vi modtager sponsorater, arv uden afgifter og kan søge om momsrefusion. Pengene går til sjove og lærerige aktiviteter for 50.000 børn og unge landet over.

Støt via MobilePay på 3049 0580, læs mere om, hvordan du kan hjælpe eller giv et bidrag allerede i dag.

Vi mangler stadig gavegivere for 2017, så der er brug for din hjælp!

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat