Dansk Skoleskak på finansloven

Dansk Skoleskak på finansloven

Fredag den 8. december indgik regeringen og Dansk Folkeparti aftale om finansloven for 2018. Som en del af aftalen bevilges Dansk Skoleskak penge over de næste fire år. Det sikrer ro og stabilitet omkring arbejdet med at styrke 50.000 børn og unges faglige og sociale udvikling.

Med finansloven for 2018 tildeles Dansk Skoleskak 2 mio. kroner årligt over de næste fire år. Det glæder generalsekretær, Mads Jacobsen:

”Det er uden tvivl den bedste julegave, Dansk Skoleskak og de 50.000 børn og unge, der hver uge træner ro, koncentration og tålmodighed med skoleskak, kunne ønske sig. Det er et godt træk, regeringen og Dansk Folkeparti har lavet. Dansk Skoleskak har i flere år balanceret på kanten af skakmat, og vi er derfor meget taknemmelige for, at der nu kommer ro omkring arbejdet med at give de børn og unge, der ikke altid er dem, der råber højest, et liv med læring og uddannelse.”

En af hovedpersonerne i kampen for at sikre Dansk Skoleskak en plads i den netop indgåede finanslovsaftale var Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, og hun glæder sig over resultatet:

Jeg er rigtig glad for, at det endelig er lykkedes at få bevilliget økonomisk støtte til Dansk Skoleskak på finansloven. Dansk Skoleskak laver nogle rigtig gode projekter, som er med til at hjælpe masser af unge mennesker.

Finanslovsmidlerne åbner nye muligheder for Dansk Skoleskaks arbejde for at forankre og styrke indsatsen med skoleskak på over 600 skoler landet over. Det fortæller programleder for læring, Mikkel Nørgaard:

”Med bevillingen kan vi styrke indsatsen for, at det er deciderede undervisningsteams, der står for indsatsen med skoleskak ude på skolerne, så eleverne får det maksimale læringsudbytte.”

Tags:
Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat