Chessball i Aalborg Ø

Chessball i Aalborg Ø

Onsdag i efterårsferien fik 50 børn fra Aalborg en enestående mulighed for at motionere både krop og hjerne i den helt særlige turneringsform Chessball, som var en del af et større arrangement i Tornhøj Hallen i Aalborg Ø. Turneringen var nemlig baseret på de to discipliner fodbold og skoleskak, hvor deltagende børn på fire-mands hold skulle kæmpe side om side både på bræt og på bane. Læs Nordjyske Stiftstidendes flotte omtale af arrangementet her.

De 50 børn var opdelt i tre rækker: 2.+3. årgang, 4. årgang og 5.+6. årgang.  Turneringen forløb således at de tre rækker skiftedes til at dyste i fodbold og skak. Én række startede med at dyste i skak og en anden i fodbold. Den sidste og tredje række havde i mellemtiden mulighed for at lege forskellige lege med det lokale netværk 9220, som havde planlagt aktiviteter for de lokale børn samme dag som Chessball-turneringen blev afholdt. I alt spillede de tre rækker seks runder skoleskak og seks runder fodbold, og havde dagen igennem rig mulighed for at udfordre hinanden både fysisk og mentalt.

Da turneringen var afviklet, fik børnene mulighed for at spille fodbold med Lasse Nielsen fra Aab, som efterfølgende uddelte autografer til stor begejstring for de mange fremmødte børn. Da turneringspoint var talt op, blev der vanen tro uddelt medaljer til alle børnene samt pokaler til de tre bedste hold i hver række og som noget særligt blev der også uddelt pokaler til det bedste pigehold.

Idéen til arrangementet udsprang gennem et samarbejde mellem Red Barnet Ungdom og Dansk Skoleskak. Samarbejdet støttes af Krydsfelt-puljen under Dansk Ungdoms Fællesråd.

[nggallery id=107]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat