Borgmesteren åbnede i Favrskov

Borgmesteren åbnede i Favrskov

Niels Borring tog det første træk i Kommunemesterskabet i Skoleskak, hvor Præstemarkskolen, som også var bedst repræsenteret, erobrede flest første- og andenpladser og dermed vandt vandrepokalen i Skoleskak, som nu kan pryde skolen indtil næste år.

Kommunemesterskabet i Skoleskak blev i Søften åbnet af borgmester Niels Borring, som tog det første træk. Selv om stævnet blev afholdt på Halloween-torsdag, og mange børn fra Rønbæk Skole havde valgt den uhyggelige efterårsfest, var deltagertallet over forventning ved årets kommunemesterskab i Skoleskak.

– Vi havde 56 tilmeldte fordelt på otte årgange i dag. Det er rigtig pænt set i lyset af både Halloween på Rønbæk Skole og det faktum, at vi kun har planlagt mesterskabet her siden den 5. oktober, sagde en tilfreds Thomas Kryger Dyekjær torsdag aften.

Det var første gang, der blev afholdt Kommunemesterskab på Præstemarkskolen i Søften, og flere forældre var kommet for at se deres børn spille skak og for at give en hånd med denne torsdag eftermiddag.

Alle deltagere fik enten en medalje eller en pokal, så der var ingen, der gik tomhændede hjem. Også sulten havde Thomas Kryger sørget for gode midler mod. Rema 1000 havde sponsoreret en god stak slik til at fylde pausen ud, mens pointene blev talt sammen. Her spillede deltagerne slikskak, hvor brikkerne udløste det antal slik, som de forskellige brikker giver i almindelig skak. Resten af dagen var der frugt og saftevand til fri afbenyttelse.

Otte elever fik en helt speciel kuvert med hjem. Vinderen af hver årgang kvalificerede sig nemlig direkte til DM i Skoleskak den 23.-24. november i Odense. Den billet betød dog, at de otte årgangsmestre ikke kan deltage i kredsmesterskabet på lørdag i Aarhuskredsen, hvor der igen dystes om at kvalificere sig til DM i skoleskak.

I alt deltog 56 elever fra Præstemarkskolen, Rønbæk Skole, Haldum-Hinnerup Skole og Hadbjerg Skolen. Eleverne spillede fordelt på årgange fra år 2007 til år 2000, og de otte årgangsvindere blev:

2000: August Esbensen fra Haldum-Hinnerup skolen

2001: Kasper Timmermann fra Haldum-Hinnerup Skolen

2002: Filip Holm fra Rønbækskolen

2003: Frederik Korsholm fra Præstemarkskolen

2005: Simon V. Ehrenreich fra Præstemarkskolen

2004: William Weilby Guss fra Præstemarkskolen

2006: Frederik Lindhøj fra Præstemarkskolen

2007: Carl-Emil Ellerbæk fra Præstemarkskolen

[nggallery id=162]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat