Børn i kø til skak-camp

Børn i kø til skak-camp

I påsken havde børn og unge mellem 6-16 år mulighed for at deltage i FerieCamp-skak mandag til fredag i RCYN  og mandag til onsdag  på biblioteket på Rentemestervej på Nørrebro i København. Skak-campen blev arrangeret af Københavns Kommunes integrationskonsulenter og Københavns Skoleskak, som led i projektet FerieCamp, der er et fritidstilbud til børn og unge i skoleferier i Københavns Kommune.

Skak-campen vakte stor begejstring hos mange børn og unge, og var på biblioteket på Rentemestervej så stor en succes, at flere børn stod i kø for at sikre sig en plads på campens sidste dag, da mange vidste fra dagene før, at der var rift om pladserne. Denne onsdag deltog da også hele 32 børn, der i to timer spillede bondeskak, tapre riddere og andre sjove skak-varianter. Børnene deltog også i skak-turnering og blev på camp’en løbende briefet af Ahmad Al-ashi, hjælpetræner i skoleskak på Klostervængets Heldagsskole, og Henrik Andersen fra Frederiksberg Skoleskak på Nyelandsvej. På campens sidste dag var der uddeling af præmier, hvor 3 børn blandt andet fik en helt særlig pris for at være “fokus-mestre”, da de i løbet af arrangementet havde vist sig at være særlig gode til at holde fokus ved briefingen og i turneringen. Der var også stor tilfredshed med arrangementet hos de bibliotekarer, der til daglig oplever en del børn “hænge ud” på biblioteket. Skak er en glimrende og særdeles meningsfuld aktivitet på et bibliotek, gav bibliotekarerne udtryk for.

På nuværende tidspunkt udbydes skoleskak på mere end 50 skoler i Københavns Kommune, og på mere end 270 skoler på landsplan. Find din nærmeste skoleskak-klub her.

Tags:
,
Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat