Ældre glade for Generationernes Dag

Ældre glade for Generationernes Dag

Generationernes Dag blev fejret med Generationernes Skoleskakdag, hvor der blev spillet (skole)skak med de ældre beboere på plejeboliger i København og Frederiksberg. Ældre, der kan spille skak, udfordrede og lod sig udfordre af unge skoleskakspillere. Ældre, der ikke tidligere har spillet skak, blev introduceret for den alternative skakform bondeskak. Skoleskakspillere underviste de ældre i denne og andre skakformer, som de selv er blevet undervist i, da de begyndte at gå til skoleskak.

Generationernes Skoleskakdag er en del af Dansk Skoleskaks projekt ’Generationer i Spil’, der via skakspillet og skoleskak vil bidrage til en aktiv tilværelse med aktiviteter for ældre samt mellem ældre og skoleelever.

Følgende plejeboliger deltog mandag d. 1. oktober 2012 i Generationernes Skoleskakdag og fik besøg af unge skoleskakspillere samt  seniorer  der har været på skoleskakkursus, så de kan undervise skoleelever på skoler samt andre seniorer.

Café Kram, Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 1 D, 2000 Frederiksberg
Rosenborgcenteret, Rosengade 1, 1309 København K
Dronning Anne-Marie Centret, Solbjerg Have 7, 2000 Frederiksberg
Verdishave, Tartinisvej 31, 2450 København SV

Der var hygge på de deltagende steder med kaffe, kage, sodavand, flødeboller, sang og selvfølgelig (skole)skak, hvor generationer fik dystet imod hinanden. Der var også tid til at lære mere om spillet og hjernen blev trænet for de spillende personer.

Der har været en god og positiv respons fra de deltagende plejeboliger, som tog dette nye initiativ godt til sig og plejeboligerne har nu mulighed for at spille bondeskak og skak efter at have fået skakspil i forbindelse med dagen. Dansk Skoleskak håber meget at dette kan udbrede sig til flere plejeboliger til næste års Generationernes Dag i 2013.

Der kan læses mere om Generationernes Dag på Socialstyrelsens hjemmeside her.

Der er en oversigt over andre aktiviteter på Generationernes Dag her.

Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.

Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.

Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.

[nggallery id=105]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat