NM – Delt 3. plads til Aaby Skole

NM – Delt 3. plads til Aaby Skole

Lederen fra Aaby Skole, Malte B. Kjær skriver:

Søndag

Så er NM for hold 2011 spillet færdig. Sidste runde blev imod en af turneringens favoritter, de forsvarende mestre fra Island. Og hvilken afslutning! På trods af tab til Islands 2. hold først på dagen, spillede Aaby deres allerbedste og vandt med 3,5 – 0,5 over Islands 1. hold. Dette medførte en delt 3. plads, der pga. matchpoint blev til en 4. plads. Interessant var slutstillingen, hvor forskellen på 2. og 6. pladsen kun var 1 point! Meget tæt kapløb til sidst!

NM i Island blev en turnering, hvor Danmark som forventet fik det svært. Det var svært at være det yngste hold i turneringen og derfor kom vi desværre ikke hjem med medaljer. Vinder af NM for hold 2011 blev Norge, som var et meget stærkt hold, der gjorde det godt på alle brætter.

Udover at spille kampe her på Island har vi også haft tid til at se lidt seværdigheder. Dette har vi udnyttet til at besøge den Blå Lagune, Geysere, vandfald, termiske bade mm. Dermed slut på en god tur til Island og som forventet en (delt) 3. plads.

Lørdag

Lørdag blev 2. og 3. runde af NM for hold 2011 spillet. Fra morgenstunden var modstanderen The English School fra Helsinki i Finland. Et hold der også var med sidste år til NM. Et hold der har en anderledes opstilling, da deres 1. bræt har over 2000 i rating (Daniel Ebeling), imens resten af spillerne har omkring 1400. Dog spillede Jens Ramsdal (1. bræt, DK) et godt parti, hvor det var Daniel der var i vanskeligheder igennem partiet og var helt nede på at have 4 sekunder tilbage på uret. Det endte remis, hvilket både 1., 2. og 3. bræt gjorde. Desværre tabte Danmark på 4. brættet.

Eftermiddagens modstander Norge havde klaret sig godt dagen før, og er en af favoritterne til NM. Derfor var vi klar over at det ville blive en svær kamp. Men igen viste det danske hold styrke og fik 1,5 point. Dermed har alle spillere bidraget med mindst 1 point til Danmark, hvilket er fint set i forhold til modstanderne.

I morgen venter de sidste to kampe, hvilket for os betyder at vi skal møde de to islandske hold.

Fredag

Så fik vi gang i NM for hold 2011 på Island. Lodtrækningen gjorde at vi skulle møde Sverige i første runde.  Efter solidt spil, og godt dansk spil, stod vi til en gevinst. Men desværre er skak til tider et uforudsigeligt spil, og få fejltræk vendte sejr til nederlag. Kampen endte 1,5 – 2,5.

1. og 2. bræt kan følges LIVE på: www.skaksamband.is/?c=webpage&id=503. På siden findes også  stillinger, billeder m.v.

Torsdag

I dag er Aaby Skole fra Århus rejst til Island for, at deltage i de nordiske mesterskaber for A-række hold.  Vi fangede lederen Malte på en telefon, til tre hurtige spørgsmål, lige efter han og holdet var kommet gennem sikkerhedstjekket i Kastrup.

Hvilke forventninger har I til jeres placering?
>>Vores træner Jesper siger en tredje plads. Vi har nogle gode åbnings forberedelser, men det har de andre også. De andre er rigtig dygtige, så det må være en tredje plads vi går efter.<<

Hvordan har I varmet op til turen?
>>Det har været en dejlig lang sommerferie, så det har været lidt sløvt med opvarmning til turen. Vi håber ikke det kommer til at betyde så meget. Men vi skal også først spille på fredag, så vi har lige et par dage til at varme op i.<<

Hvad glæder I jer mest til?
>> Det må være at spille mod nogle fra udlandet. De har jo også været i gennem kvalifikationerne, så det bliver sjovt at spille mod de bedste. Vi var også i Oslo, hvor de nordiske mesterskaber blev holdt sidste år. Så det bliver sjovt, at spille mod nogle af de samme igen i år. Og så glæder vi os til selve turen, det sociale sammenværd, også udenfor skoleskakken. Det er jo heller ikke hver dag man kommer forbi Island, så det glæder vi os også meget til.<<

Turneringen starter på fredag og holdopstillinger, resultater med mere kan se på turneringens hjemmeside.

Held og lykke til Aaby skole, vi håber de får en god tur og kommer hjem med en tredje plads!

[nggallery id=21]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat