Aabenraa Friskole genvinder trofæ

Aabenraa Friskole genvinder trofæ

Vinderne

Fredagen før pinse afholdte Aabenraa Friskole Sønderjysk Skoleskakmesterskab for firemandshold. Flere skoler var udfordret af eksamener og derfor deltog kun værtsskolen og Sct. Severin Skole fra Haderslev, hvilket dog var uden betydning, da begge skoler bidrog med adskillige hold og stor kampgejst.
Der blev spillet fem runder à 15 min, og da slaget kun stod mellem to skoler, så var interessen for at vinde ekstra stor. Førerpositionen gik frem og tilbage i løbet af dagen, og få points skilte skolerne fra hinanden inden de to sidste runder. Herefter trak Aabenraa Friskole umiddelbart fra og endte med at vinde trofæet – vel at mærke for andet år i træk med 180 points over Sct. Severins 141 points.

Med til mesterskabet var 7-årige Karen fra Aabenraa Friskole. Karen har kun spillet skoleskak i indeværende skoleår, men er faktisk blevet rigtig glad for at gå til skoleskak;
Jeg startede til skoleskak, da vi deltog i Skolernes Skakdag. Først synes jeg, at det var lidt kedeligt, men da jeg havde lært alle brikkerne at kende og begyndte at vinde over andre, så synes jeg, at det blev rigtig sjovt.

Det tegner dermed til, at Skolernes Skakdag på de forskellige skoler inspirerer børnene til at begynde til skoleskak, hvilket er et skønt udgangspunkt for at få flere børn til at dyrke skoleskak. Karen var i øvrigt også med til landsfinalen i Skolernes Skakdag, hvilket vidner om et spirende skoleskaktalent.

[nggallery id=145]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat