75 elever spillede mod Peter Heine

75 elever spillede mod Peter Heine

Torsdag den 3. marts besøgte Danmarks bedste skakspiller gennem de seneste mange år, stormester Peter Heine Nielsen, Vestfjendsskolen. Peter lever af at spille skak, bl.a. som professionel i den tyske Bundesliga og som træner for verdensmester, Magnus Carlsen.

Besøget var førstepræmien i Landsfinalen i Skolernes Skakdag, som Vestfjendsskolen sidste år vandt for andet år i træk.

Besøget startede med, at de elever fra indskolingen, der fast går til skoleskak hver uge, havde skakundervisning med stormestereren. De var delt ind i 3 grupper, der hver fik 20 minutter med ham. Niveauet gik fra mat med konge+dronning til en lang og kompliceret variant af dansk gambit.

Derefter blev mellemtrinnet samlet til et kort foredrag om livet som professionel skakspiller og træner for verdensmesteren. Peter Heine genopfriskede hurtigt skakreglerne, og så var der ellers mellemtrins-mesterskabet i skoleskak, 2016.

En 4. klasse, to 5. klasses-hold og to 6. klasser spillede om at blive mellemtrin-mester. Der blev spillet Svensk Avdømning, og alle hold nåede også en gang simultanskak med Peter Heine. Da turneringen var færdig, havde stormesteren – ikke overraskende – samlet flest point sammen, medens mesterskabet gik til 5. klasse, som har et par skrappe og meget erfarne skoleskakspillere.

Kl. 15.15 var der opvisningskamp. To elever, Marius Bøss Sørensen (3. klasse) og Laurits Gorm Dahl (9. klasse) fik bind for øjnene, og det samme gjorde Peter Heine, og så blev der spillet simultan-blindskak. Eleverne havde fået fri fra skole, men en del blev tilbage for at overvære kampen. De to elever spillede længe med bind for øjnene, men til sidst måtte de opgive at huske spillet inde i hovedet. Peter Heine havde dog ikke problemer med at huske to spil inde i hovedet.

Til allersidst fik hjælpetrænerne, Birgitte Brunsgaard Jacobsen og Signe Sofie Bøss Sørensen fra 7.b lov til at spille lynskak mod Peter. 5 minutter mod 1 minut. Birgitte forsvarede sig flot, og stormesteren havde kun 2 sekunder tilbage på uret, da han endelig fik brudt Birgittes forsvar og satte mat.

Efter 4 timers rovdrift på stormesteren, der stort set ikke havde en pause undervejs, var dagen slut. Vestfjendsskolen havde en rigtig god dag med masser af skoleskak. Peter Heine var god til at snakke om skakspillet på elevernes niveau og skabe begejstring omkring det, så besøget er helt sikkert med til at skabe yderligere interesse for skoleskak på Vestfjendsskolen.

Læs mere om dagen på skoleskak.wordpress.com og se billeder fra dagen på skoleskak.morten-soerensen.dk/#!album-61.

Tak til Morten Sørensen for den fine beretning.

Spørgsmål? Kontakt Morten Sørensen, ms@morten-soerensen.dk / 2487 0030.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat