68 nye aktivitetsledere

68 nye aktivitetsledere

fotoSkolernes Skakdag er nær, og selvom flere af de 227 deltagende skoler har været med før, har der alligevel været rift om pladserne på de tre aktivitetslederkurser, som klæder lærere og pædagoger på til at arrangere Skolernes Skakdag.

I alt 68 deltagere fra hele landet fandt i uge 4 vej til kurserne, som blev afholdt i Aarhus, Odense og København. Her fik de pædagogiske fif til begynderundervisningen, lærte om inddragelse af IT via Dansk Skoleskaks nye playsite – og sparrede med hinanden om, hvordan læringseventen bedst gribes an.

Søgningen på kurset i København var så stor, at deltagerne måtte deles i et morgen- og et eftermiddagshold. DR P4 København var med fra morgenstunden, og lavede et indslag, som kan høres mod slutningen af udsendelsen her . Kurset blev ligeledes omtalt på DRs nyhedsside, se artiklen her.

De mange nye aktivitetsledere har nu fået inspiration til, hvordan man kan arrangere en sjov og lærerig Skolernes Skakdag. Gik man glip af kurset, eller har man bare lyst til at vide mere om, hvordan Skolernes Skakdag kan sammensættes, er der dog masser af hjælp, råd og vejledning at hente. Eksempelvis på www.skolernesskakdag.dk/inspiration, hvor bl.a. den populære “skoleskaksang” – lavet specielt til Skolernes Skakdag – kan hentes, eller ved at skrive til Dansk Skoleskak på skakdag@skoleskak.dk.

Mikkel Norgaard
mikkel@skoleskak.dk


Live Chat