3.440 skakbrikker i spil til KBH Open

3.440 skakbrikker i spil til KBH Open

Lørdag den 5. marts spillede 215 børn og unge skak til Københavns Skoleskaks forårsturnering, København Open. Det foregik på Gentofte Rådhus, hvor der blev flyttet rundt på 3.440 skakbrikker.
Ifølge Dansk Skoleskak er det den største skakturnering for børn i københavnsområdet inden for de seneste 25 år.

Borgmester Hans Toft åbnede arrangementet og fremhævede skakkens betydning for indlæring, analyse og koncentration.

Socialminister Benedikte Kiær stod for præmieoverrækkelsen og fortalte om sin egen glæde ved skakspillet og om den skakglæde, hun for nylig oplevede blandt børn på en skole. Også skakkens sociale betydning stod centralt i ministerens tale. Her kan børn og unge mødes på tværs af alder, køn, kultur og etnisk baggrund.

130 begyndere
Til København Open i skoleskak er alle børn uanset spillestyrke velkomne. Omkring 130 børn deltog derfor i deres livs første skakturnering.

To skoler fik præmier, fordi tilslutningen fra skolerne var særlig stor. Tranegårdsskolen i Gentofte blev en af vinderne med 22 deltagere, og på vegne af skolen modtog skoleskakleder Pia Schütze pokal og ministerhåndtryk. Kun Gasværksvejens Skole fra Vesterbro havde med 27 skakspillende børn en større deltagelse. Her kunne Viet Nguyen løfte en pokal med indskriften “For flot deltagelse”.
I forbindelse med pokaloverrækkelsen sagde Leif Jürgensen, formand for Københavns Skoleskak, at det var både imponerende og modigt, at så mange børn ville kaste sig ud i en skakturnering efter så kort tid med skoleskak.

Finalekampe
Blandt de mange skakglade børn i turneringen viste nogle et særlig talent for det klassiske brætspil. I de 18 begyndergrupper spillede vinderne finalekampe: Vinder af gruppe 1 mod vinder af gruppe 2, vinder af gruppe 3 mod vinder af gruppe 4 osv.

Se resultaterne på http://www.kbhopenskoleskak.dk/resultater.html

Også en del svenske børn og unge deltog i skakturneringen, og en af dem havde særlig succes. Shayar Laibi fra Sundsbroskolan i Malmø vandt således i den bedste klasse (mestergruppen) og fik titlen ”Mester i København Open 2011”.

I det afgørende parti mod Martin Percivaldi fra Hillerød tabte svenskeren en bonde, og på mesterniveau er det tit nok til at afgøre kampen. Men svenskeren havde kompensation i form af en stærk løber, og talentfulde Percivaldi måtte til sidst lægge sin konge ned som tegn på overgivelse. Det er første år i de tre år, Københavns Skoleskak har arrangeret København Open, at en svensker vinder.
.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat