200 deltagere til DM i skoleskak

200 deltagere til DM i skoleskak

Over 200 unge skoleskakspillere dyster på tanker og idéer ved weekendens 39. Danmarksmesterskab i skoleskak i Odense. Det er Danmarks skrappeste unge hjerner, der samles i Vollsmose den 24.-25. november, når der dystes om titlen ’Danmarksmester i skoleskak 2012’.

200 børn og unge i alderen 5-20 år deltager i kampen på tanker, idéer, tricks og fælder, når der for 39. gang skal dystes om DM i skoleskak på det ternede bræt. Deltagerne er kvalificeret via regionale Kreds- og Kommune¬mesterskaber.

Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak:

– DM i skoleskak er et flagskib og en festlig begivenhed for skoleskak-Danmark.
De seneste år er interessen for skoleskak nærmest eksploderet. Der kan nu spilles skoleskak 300 steder landet over – heraf 8 steder i Odense. Det giver flere deltagere og sjovere stævner.

DM i skoleskak er mere end kamp på brættet. Fællesaktiviteter, kammeratskabet, glade smil og leg på gangene, er en stor del af den intense DM-weekend, hvor familiemedlemmer fra hele landet hepper lydløst med smil og ”thumbs up”.

Lørdag eftermiddag er der gensyn med sidste års hit; ’Skaksjov’. Her kan de unge deltagere forsøge at banke en stormester i lynskak, dyste i familieturneringen eller prøve kræfter med alternative skakformer som arm/hjerne-skak og kondiskak, hvor der både løbes og flyttes skakbrikker. Det udfordrer kondition og ”de små grå”.

Når de sidste strategiske tanker og lumske planer har sejret i den kammeratlige kappestrid på brættet, er der søndag eftermiddag fundet nye Danmarksmestre i seks aldersgrupper. De bedste kæmper for Danmark ved ’Nordisk Mesterskab’ i Finland til februar.

DM i skoleskak er bl.a. støttet af Sport Event Fyn og Den Faberske Fond. Tak.

Hvad: Danmarksmesterskab i skoleskak 2012
Hvor: Abildgaardskolen, Gillestedvej 15, 5240 Odense NØ
Hvornår: Lørdag den 24. nov. kl. 12:30 til søndag den 25. nov. kl. 14:30

For mere info kontakt Morten Olstrup på e-mail: morten@skoleskak.dk eller tlf.: 3033 8739.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat