19 børn til troldmandsskak

19 børn til troldmandsskak

Der deltog 19 børn til troldmandsskak i Politikens Hus onsdag d. 17. oktober, hvor efterårsferien var godt i gang. Børnene blev delt op i 2 grupper; begynder og øvet.

I begyndergruppen lærte børnene skakreglerne efter den pædagogiske metode, som også bliver brugt i forbindelse med skoleskaklærer-uddannelsen. Der blev spillet bondeskak, de tapre riddere samt lært at sætte skakmat, rokade m.m. Børnene tog mini-spillene godt til sig og er klar til at deltage i en turnering næste gang.

Gruppen for de øvede fik opgaver, hvor de fleste af reglerne blev gennemgået og derudover blev der kigget meget på skakmat, så eleverne var klar til en lynturnering, hvor de skulle spille med et skakur. Opgaven var at få brikkerne hurtigt ud og få rokeret samt give modstanderen skakker og prøve at sætte skakmat.

Derefter blev grupperne blandet og der blev spillet Actionskak (peters hjul), i grupperne Hufflepuff og Ravenclaw fra Harry potter universet, som blev et meget tæt opgør. Derefter fik alle eleverne lært at notere deres skakparti, så de kan vise deres partier til deres skoleskakleder.

Så blev grupperne igen delt i begynder og øvet til troldmandsskak, hvor begynderne spillede efter det svenske (optælling af point i forhold til brikkerne) system og de øvede spillede med skakur. Alle spillerne havde hver 3 trylletricks, som de kunne benytte i stedet for at lave et træk. De 3 trylletricks var følgende:

1. Fjern modstanderens dronning.
2. Udskift en af dine bønder med en dronning
3. Få en af dine slåede brikker tilbage.

Der blev brugt flere tricks i partierne og børnene var også nogle gange så fokuseret af spillet, så de glemte at bruge dem.

Til sidst fik alle deltagere medaljer, politikenholder samt tryllestav.

Vi takker alle som deltog til arrangementet.

[nggallery id=108]

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat