17 unge i troldmandslære

17 unge i troldmandslære

Troldmandsskak_2013Der deltog 17 børn til troldmandsskak i Politikens Hus tirsdag d. 15. oktober, hvor efterårsferien var godt i gang.

Børnene lærte skakreglerne efter den pædagogiske metode, så der blev spillet bondeskak, tårnskak, de listige løbere, de tapre riddere, dronningeskak samt lært at sætte skakmat, rokade m.m. Børnene tog mini-spillene godt til sig og er klar til at deltage i en turnering næste gang, da de også alle blev introduceret for et skakur.

Der blev også spillet Actionskak, i grupperne Gryffindor mod Slytherin fra Harry Potter universet, som blev et tæt opgør.

Til troldmandsskak blev eleverne delt op i grupper af 4, hvor der igen blev spillet med skakur. Alle spillerne havde hver 3 trylletricks pr. runde, som de skulle vælge ud af 4 mulige og de kunne benyttes i stedet for at lave et træk. De 4 trylletricks var følgende:

1. Forvandle egen bonde til dronning
2. Trylle modstanderens dronning væk
3. To brikker af samme slags bytter plads
4. Få en slået brik tilbage på udgangspositionen (frit valg)

Trylletricksene blev brugt flittigt i partierne og børnene var også nogle gange så fokuseret af spillet, så de glemte at bruge dem.

Til sidst fik alle deltagere medaljer og information til at øve sig yderligere på alle de nye mini-spil, men kunne også udfordrer sig selv på andre områder på skoleskaks spilleside.

Vi takker alle som deltog til arrangementet.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat