124 til Favrskov Mesterskaber

124 til Favrskov Mesterskaber

duffyYAYTorsdag den 26. marts samledes ikke mindre end 124 skoleskakglade børn og unge til Favrskov Mesterskaberne. Lærer Joen Lesner fra Hadbjerg Skole har været så venlig at sende os denne beretning:

124 til Favrskov Mesterskaber
Af lærer Joen Lesner, Hadbjerg Skole

“Da 124 skoleskakglade drenge og piger torsdag den 26. marts satte hinanden stævne på Rønbækskolen i Hinnerup, var det andet år i træk, at der blev afholdt Favrskov Kommunemesterskab i skoleskak. I debutåret deltog 56 spillere, så turneringen ser ud til at have fundet fodfæste.

Igen i år var Thomas Kryger Dyekjær primus motor, og efter en kort velkomst kunne han sende deltagerne ud i de fire spillelokaler, der de næste tre timer dannede ramme for grupperne. I flere årgange var der så mange tilmeldte, at det var muligt at dele op i drenge- og pigegrupper.  Alle deltagere mødtes dog på tværs af alder og køn i pausen midt i stævnet, hvor der blev serveret popcorn og saftevand til de hårdt kæmpende spillere.

Der blev spillet fem gruppekampe, hvorefter resultaterne skulle gøres op, så der kunne kåres en mester i hver årgang. Mens lederne lagde til og trak fra, og gruppevinderne spillede placeringskampene, blev der i spillelokalerne dystet i den populære disciplin slikskak, hvor enhver slået brik gav adgang til de store slikskåle, som igen i år venligst var sponsoreret af Rema 1000. Efter en koncentreret indsats fra samtlige deltagere lykkedes det også at finde skålenes bund, selvom bjergene på forhånd havde set uoverkommelige ud.

I løbet af dagen var flere og flere forældre stødt til, og på slaget 17.00 kunne de sammen med deltagerne se årgangsvinderne modtage pokaler og klapsalver. Præstemarkskolen modtog til sidst til stor jubel vandrepokalen, der går til skolen, som har klaret sig bedst i løbet af dagen.”.

Tak til Joen for den fine beretning fra dagen.

Har du en god skoleskakhistorie, du gerne vil dele? Send den til katrine@skoleskak.dk – gerne med et billede eller to.

Find medlemsskoler i din kreds, mød din lokale skoleskakkreds eller se lokale aktiviteter i kalenderen.

Spørgsmål? Kontakt info@skoleskak.dk / 3049 0580.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat