10 danskere på vej til NM

10 danskere på vej til NM


I går satte 10 spændte spillere sig i et fly på vej til de nordiske mesterskaber, der i år afholdes i Finland. Turneringen starter i dag, fredag d. 17/2-12 og varer til og med søndag d. 19/2-12, hvor vindernes kåres.

Spillerne er inddelt i 6 forskellige aldersgrupper og skal hver dag spille to runder. Foruden spillernes familier, er stormesteren Sune Berg Hansen med på turen og skal fungere som coach for spillerne. Derudover har de 3 fynske spillere fra det danske team, taget deres egen træner, Kristoffer Dyrgaard, med.

Torsten Lindestrøm er rejseleder og har stået for at arrangere turen og står også for alt det praktiske undervejs. Torsten er med for sidste gang i år, men har været spillernes trofaste følgesvend de sidste 8. år. Ifølge Torsten er de danske spillere klar til weekendens dyst på skakbrættet og når man spørger ham, hvad spillerne glæder sig til, lyder svaret: ”de glæder sig jo først og fremmest til at spille og så tror jeg, de synes det er spændende, at de har mulighed for at snakke med Sune Berg undervejs”.

Samtidig mener Torsten at de danske spillere har størst vinderchancer i de yngste grupper, og påpeger at der er to aldersgrupper, hvor der er danske spillere med som er blandt top tre og fire.

Om danskerne kan slå nogle af nordens bedste vil vise sig. Blandt de største konkurrenter er spillerne fra Sverige, der kendt for at spille nogle gode træk på skakbrættet, men har danskerne heldet med sig, mener Torsten at danskerne kan komme hjem med medalje om halsen: ”Det kan da også godt blive guld i nogle af grupperne – hvis vi er heldige.”

Læs mere om stævnet i Finland her

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat