1 uge til Skolernes Skakdag 2013!

1 uge til Skolernes Skakdag 2013!

Nu er der bare 1 uge til Skolernes Skakdag 2013 og nedtællingen er for alvor sat i gang.

I løbet af januar har godt 170 lærere og pædagoger, forældre og andre frivillige været på aktivitetslederkursus og er nu klar til at afholde Skolernes Skakdag på de i alt 112 skoler i Jylland og på Fyn, der i år er tilmeldt Skolernes Skakdag.

På Skolernes Skakdag skal det være sjovt at blive klogere og om blot en uge går det hele løs, når over 12.000 skoleelever sætter sig til skakbrætterne for at dyste på tanker og idéer. Det er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag og både elevernes sociale og faglige udvikling vil styrkes gennem skoleskakken, viser danske erfaringer og udenlandske undersøgelser.
Julie fra 4. Klasse på Gammel Hasseris Skole i Aalborg, der var med i Skolernes Skakdag sidste år, fortæller om skoleskak:

Jeg synes det er sjovt. Og man lærer også meget af det. I stedet for bare at sidde foran sin computer, så kan man også lave dét. Jeg synes det er fedt!

Når Skolernes Skakdag løber af stablen på næste fredag vil alle aktiviteterne som sagt være ledet og organiseret af elevernes egne lærere og pædagoger, forældre og frivillige, der er uddannede aktivitetsledere. Rundt om på de tilmeldte skoler vil der den kommende uge både være stilhed før stormen og aktiv træning frem mod dagen.

Det er stadig muligt for skoler at tilmelde sig til Skolernes Skakdag på fredag ved at klikke HER.

Dansk Skoleskak
info@skoleskak.dk


Live Chat